Gift Concierge sau cum să alegi cadouri pentru cei care le au pe toate

01.11.2019

Serviciul de Gift Concierge este disponibil pentru cadouri de lux, în showroom-ul magazinului de cadouri de lux My Man. Serviciul de Gift Concierge sau serviciul de consiliere în alegerea și oferirea de cadouri speciale, de lux, a apărut nu demult în România. Un Gift Concierge este, de obicei, o persoană atentă la detalii, cu gusturi fine, care asistă clienții în alegerea unor cadouri personale sau profesionale și  pe care le împachetează, și la propriu, și la figurat, oferind un mod grațios de prezentare a cadoului, pe care „îl îmbracă” într-un concept, o poveste. Dacă îți place să cunoști oameni și poveștile lor, atunci cu siguranță ți-ar plăcea să fii Gift Concierge.

Un Gift Concierge este un consultant în cadouri și un pic mai mult decât atât. Este un bun cunoscător al tipologiilor umane, un om cu bun gust, un bun ascultător și un creator de povești.

Măcar o dată în viață, la un moment dat, fiecare dintre noi a fost pus în situația de a alege un cadou pentru cineva care, pur și simplu, le are pe toate sau are faima de a fi foarte pretențios și pentru care s-ar fi potrivit ceva special, de lux, preferabil unic și simbolic. Pentru a oferi consultanță specializată și consiliere în alegerea și oferirea de cadouri speciale, de lux a apărut acest nou serviciu – Gift Concierge.

Cine alege serviciile unui Gift Concierge?

Una din părțile cele mai importante din activitatea unui Gift Concierge este selecția cadourilor pe care le va recomanda, mai târziu, clienților. Ca să poți recomanda ceva potrivit pentru fiecare client, este important să te asiguri că ai o gamă largă de cadouri, în stiluri diferite, cu povești diferite. Și, pentru că oamenii caută lucruri unice, rare, este recomandat ca parte din produsele pe care un Gift Concierge le are în magazin să fie unice, existente doar în magazinul său.

În general, cei care solicită serviciile unui Gift Concierge sunt persoane educate, cu un venit mediu spre mare, cu bun gust și în căutare de frumos

Ca proporție femei versus bărbați, doamnele sunt cele care apelează mai des, iar în ceea ce privește vârsta, intervalul este destul de larg – 25-45 de ani. Deseori, clienții sunt colecționari pasionați de obiecte vintage care vin să cumpere pentru propria plăcere, pentru propriul cămin un obiect de decor care ține fie de o pasiune, fie de o completare inedită a spațiului de acasă sau a biroului.

Furnizorii de astfel de obiecte sunt firme cu renume din Europa. „Lucrăm foarte bine cu Italia, Anglia, Olanda, Belgia. Suntem foarte atenți la calitatea produselor atunci când începem o nouă colaborare cu un furnizor” ne-a declarat Elena Miu, primul Gift Concierge din România, în cadrul magazinului My Man.

Misiunea unui Gift Concierge

Misiunea Gift Concierge-ului este să seteze atmosfera ideală de alegere a cadourilor, să abordeze cu amabilitate, disponibilitate și căldură clienții și să îi ajute să aleagă un cadou potrivit. Iar un Gift Concierge cu adevărat pasionat va avea grijă să transforme totul într-o experiență plăcută pentru client, din momentul în care acesta intră în magazin.

My Man este un showroom tip galerie cu un aer vintage, pentru gusturi fine, unde poți admira produse dintr-o gamă mai variată față de ceea ce găsești pe site. Mai presus de atât, este un concept unic, o galerie cu produse deosebite, unde clientul este invitat să studieze atent și în liniște produsul dorit, să-i înțeleagă povestea”, împărtășește Elena.

Practic, Gift Concierge-ul devine un ghid în magazinul în care lucrează iar fiecare obiect devine un obiectiv „de vizitat”, cu o poveste în spate. Deci, este foarte important ca Gift Concierge-ul să fie foarte bine documentat, să știe detaliile tehnice, materialele de producție și istoricul din spatele fiecărui cadou, mai ales atunci când vorbim de cadouri de lux, unde se caută mai mult decât un simplu obiect.

Plăcerea de a asculta și crea povești, zi de zi

Atunci când intră într-un magazin, oamenii nu vin doar cu o nevoie, ci vin cu o poveste – povestea despre cel care va primi cadoul. Misiunea Gift Concierge-ului este să afle cât mai multe lucruri despre cel care primește cadoul, dar și despre cel care oferă, astfel încât să înțeleagă cât mai bine relația dintre cei doi.

Ca să practici această meserie, este esențial să fii un bun ascultător și cunoscător al psihologiei și tipologiilor umane, să ai experiență de viață și să știi cum să scoți de la oameni ce este esențial și memorabil

Orice poveste are o copertă. Și orice cadou este, în sine, o poveste. Pentru ca un cadou să treacă de stadiul de simplu obiect, are nevoie de un concept – de o poveste care să se regăsească atât în cadou în sine, cât și mai departe, în ambalajul folosit, felicitarea și mesajul alese.

Recomandările unui Gift Concierge

Când vorbim de cadouri de lux, paleta este destul de largă. Iar alegerea este făcută în funcție de persoana care va primi cadoul, de interesele și personalitatea sa. Totodată, ocazia pentru care este cumpărat un astfel de cadou de lux schimbă mult datele problemei.

Însă, de cele mai multe ori, un Gift Concierge va recomanda cadouri din zona obiecte decorative, și asta pentru că aici poți face cu adevărat diferența și poți alege un obiect decorativ unic în România. Cele mai apreciate sunt statuetele din rășină și bronz, apoi seturile de șah, ceasurile de birou, seturile de caligrafie sau jurnalele medievale, până la machete și miniaturi, busole sau lupe.

De cele mai multe ori, clienții sunt colecționari în căutare de obiecte unice – uneori, aceștia pot crea o relație pe termen lung cu un Gift Concierge, care îi anunță când apare un obiect nou de colecție sau dacă se poate importa special pentru colecționar

Accesoriile cum ar fi butonii de cămașă, fie ei eleganți, fie cu un design creativ sau care fac referire la hobby-urile sărbătoritului, brățările, portofelele din piele sau portcardurile, precum și seturile de bărbierit, obiectele de artă – tablouri unicat, pe diferite teme, piese de artă cartografică pentru pasionații de istorie, sau afișe vintage/retro, din perioade de demult – sunt extrem de căutate de clienți.

La fel de apreciate sunt băuturile fine. Nu poți da greș cu o sticlă de Champagne de producător. Se pare că prinde contur un nou curent în marile capitale ale lumii – Paris, Londra, New York, Tokio sau Hong-Kong – o preocupare tot mai serioasă a consumatorilor de a descoperi și promova micii producători, cunoscuți ca  „Champagne de Vignerons” sau „Grower’s Champagne”. Deci, un Gift Concierge de cadouri de lux are acces la o gamă de produse de bun-gust, dar și funcționale!

Avantaje unice oferite de relația cu un Gift Concierge

Pe lângă consultanța oferită în timpul alegerii cadourilor și serviciul de împachetare a acestora, există și alte moduri prin care un Gift Concierge își lasă amprenta unică în relația pe care o dezvoltă cu un client. Cum un Gift Concierge bun are conexiuni în întreaga lume, pentru selecția obiectelor de lux, acesta va putea recomanda clienților mai pretențioși sau colecționarilor obiecte unice disponibile în alte țări, pe care le poate importa special pentru clientul său, dacă acesta dorește.

„Colecția noastră de obiecte este unică în România. Tot pentru a adăuga unicitate cadourilor alese cu un Gift Concierge am introdus și serviciul de scriere manuală a scrisorilor, folosind scrierea caligrafică veche. Mesajul clienților este scris de caligrafi talentați, cu experiență și tehnică. Textul este scris pe foaie învechită manual, iar plicul este decorat cu timbre vechi și ștampile folosite în trecut de poștă”, menționează primul Gift Concierge din România.

„Pentru a adăuga unicitate cadourilor alese cu un Gift Concierge am introdus și serviciul de scriere manuală a scrisorilor, folosind scrierea caligrafică veche” – Elena Miu

În acest moment, serviciul de Gift Concierge este disponibil pentru cadouri de lux, în showroom-ul cu ambient vintage al magazinului de cadouri de lux My Man. De asemenea, produsele pot fi vizionate și pe magazinul online My Man.

Deci, pentru sărbătorile de iarnă care vin, fie că sunteți în căutarea unui cadou personal sau corporate, „vânătoarea de cadouri” poate deveni mult mai ușoară, alături de un Gift Concierge. Pentru moment, serviciul de Gift Concierge este gratuit și vine la pachet cu achiziționarea cadoului cumpărat, un motiv cu atât mai întemeiat să dăm o șansă acestui obicei. Spor la cumpărat cadouri!

 

Citiți și despre:

  • Evenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrieEvenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrie Marţi 7 noiembrie, începând cu ora 8.30, are loc evenimentul România Durabilă - AgriBusiness "Contribuţia agriculturii la viitorul model economic românesc", în cadrul Academiei de Studii Economice - Aula […]
  • Surse de energie regenerabilăSurse de energie regenerabilă Care sunt principalele surse de energie regenerabilă şi cum funcţionează ele? Surse de energie regenerabilă: Energia verde rămâne şi în 2018 una dintre cele mai dezbătute. La nivel european, în anul 2030, 32% […]
  • Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceriIdei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri. În perioada Sărbătorilor de Iarnă nu trebuie să vă neglijaţi nici partenerii de business şi nici angajaţii. Trebuie să le transmiteţi şi acestora, aşa cum […]
  • Cum vor arăta birourile viitorului?Cum vor arăta birourile viitorului? Birourile viitorului. Dispunerea ideală a locului de muncă din viitor este aceea care va reuși să inspire salariații la o mai bună colaborare. Dacă în anii 2000 prima opțiune a companiilor atunci când decorau […]
  • Idei de peste hotare care cresc afacerileIdei de peste hotare care cresc afacerile Cum poate deveni o companie mai profitabilă, cu ajutorul schimbărilor mici? Este greu de crezut că fără investiții foarte ridicate o companie se dezvoltă puternic, într-un timp scurt. Ne demonstrează că se […]