Stiri: Constructii

Glass Container Company

Glass Container Company își crește capacitățile de producție. Investiția se ridică la 17 milioane de euro

19.12.2018

Glass Container Company, companie producătoare de ambalaje de sticlă din Moldova, a anunțat că dă startul unui proiect de reconstrucție integrală a capacităților sale de producție. Proiectul, în valoare de 17 milioane de euro, este co-finanțat de către Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (“BERD”) și Mobiasbancă – Groupe Société Générale, în cadrul programului Băncii Europene de Investiții Filiera Vinului, care împreună contribuie cu suma de 12.5 milioane euro în formă de credite.

Finanțarea este susținută de o garanție și un program de asistență tehnică oferite de către Uniunea Europeană.

Glass Container Company. Capacitatea de producție va crește

Proiectul este structurat în două etape de reconstrucție. În urma implementării acestuia se va spori capacitatea de producție a GCC de la 50 de mii la 80 de mii de tone pe an.

Împreună cu întreprinderea soră, compania Glass Container Prim (“GCP”), capacitatea totală de producție a grupului va crește de la nivelul actual de 100 de mii la 160 de mii de tone pe an. Numărul secțiilor mașinilor de formatare va crește și el de la 36 la 56 de unități.

Glass Container Company. Tehnologia folosită

Proiectul de reconstrucție include, de asemenea, implementarea tehnologiei NNPB, a producerii în una, două sau trei picături simultan.

Reconstrucția îi va permite companiei să își extindă potențialul său de producție. Mai exact, GCC va putea fabrica:

 • containere de sticlă de capacitate mică,
 • borcane de dimensiuni mari,
 • butelii de bere cu greutate redusă.

Glass Container Company. Noi segmente de piață

Compania va deține posibilitatea de a penetra unele segmente de piață cu o creștere rapidă. Aici sunt incluse buteliile pentru apa minerală sau ambalajele destinate alimentației pentru copii.

Totodată, renovarea va contribui la atingerea unui grad sporit de eficiență energetică și economii de materiale importante. Acestea vin să suplimenteze o serie de inițiative menite să întărească capacitățile de marketing și vânzări ale companiei, dar și a unor proiecte de automatizare în managementul financiar.

Investițiile au fost susținute de Uniunea Europeana și facilitate de BERD, care a mobilizat și un grup de experți internaționali pentru a consulta Compania.

Glass Container Company. ”Un proiect cu adevărat revoluționar”

“Este un proiect cu adevărat revoluționar pentru GCC, care ne va permite sa satisfacem cererea permanent crescândă din partea clienților, în același timp să asigurăm cumpărătorii cu produse de cea mai înaltă calitate și să creștem eficiența operațională a Companiei. În acest moment, ne confruntăm cu un deficit evident de capacități de producere în Europa. Preferințele consumatorilor de a utiliza ambalaje din sticlă, ca alternativă a ambalajelor din plastic, alimentează o creștere continuă a cererii de sticlă, care va continua pe termen mediu și lung. Compania deja exportă 60% din producția sa către clienți din 28 de țări, ceea ce demonstrează nivelul nostru de competitivitate pe arii geografice extinse și posibilitatea de conlucrare cu un mix divers de clienți. Avantajul nostru competitiv se va fortifica și mai mult după reconstrucția planificată”, a menționat Dl Oleg Baban, Președintele Comitetului de Conducere GCC.

Conform acestuia, compania are onoarea de a fi asistată în această reconstrucție de către BERD și Groupe Société Générale. Vorbim așadar de un proiect cu adevărat istoric pentru industria sticlăriei din regiune.

Glass Container Company. Aspecte ale proiectului:

Scopul proiectului este reconstrucția integrală a cuptorului existent al GCC, instalarea a 2 mașini moderne de producere tip IS de 10 secții, sisteme econome de recoacere (LEHRs), echipament de control și ambalare performant;

• Tehnologiile de ultimă oră sunt oferite de către furnizori recunoscuți la nivel mondial, lideri în domeniul echipamentului pentru producerea articolelor din sticlă, precum: Techglass, Refel, Bottero, Antonini, Emmeti, Thimon, Tiama, Iris, Garden Denver și Vidromecanica;

Capacitatea zilnică de producție a companiei GCC va crește de la 140 la 220 de tone producție finită ambalată. Împreună cu GCP (compania-soră) capacitatea de producere zilnică va crește până la nivelul de 440 tone;

După reconstrucție, GCC va utiliza tehnologia NNPB, care va complementa actualul proces “Press and Blow”. În același timp, mașinile de formatare vor fi capabile să producă în una, două sau trei picături simultan;

Noile tehnologii îi vor permite companiei să-și cristalizeze poziția de furnizor al unui pachet integral de soluții de sticlărie, diferențiindu-se printr-un service superior și flexibilitatea în lucrul cu clienții;

GCC are rezervate destule stocuri de producție finită pentru perioada de reconstrucție și va face față cerințelor clienților săi, demonstrând că este un furnizor de ambalaj din sticlă calitativ și de încredere.

Despre Glass Container Company

Glass Container Company este un producător de top din Europa Centrală și de Est (ECE). Produsele sale sunt livrate clienților din

 • România,
 • Moldova,
 • Italia,
 • Franța,
 • Ungaria,
 • Grecia,
 • Ucraina,
 • Georgia,
 • alte piețe din ECE și Europa de Vest.

Compania s-a axat pe furnizarea containerelor din sticlă pentru vinuri, spirtoase și bere. GCC deține în portofoliul său peste 100 de clienți și peste 200 de tipuri de articole de ambalaj.

În plus, Glass Container Company are o experiență bogată în producerea buteliilor exclusive. Ea oferă clienților săi un pachet integral de soluții de sticlărie, ce include întregul proces de la designul și producerea sticlelor, dar și servicii auxiliare precum decorare și vopsire.

Acționarul majoritar al GCC este Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), un fond de 150 de milioane de dolari finanțat de guvernul Statelor Unite ale Americii.

Citește și 10 motive să folosești Social Media Marketing (SMM) pentru Afaceri