Stiri: Companii

GlaxoSmithKline România și Balcani are un nou General Manager

12.01.2017

GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare a anunţat numirea Sylwiei Piankowska în funcția de General Manager pentru ţara noastră și țările balcanice. Aceasta preia postul de la Helen Tomlinson, care a fost numită General Manager al GSK Consumer Healthcare Iberia.

În noua sa funcţie, Sylwia Piankowska va conduce operațiunile companiei GSK Consumer Healthcare în opt țări și o echipă de peste 100 angajați, cu obiectivul de a continua creșterea companiei în regiune.

“Suntem încântați să o avem pe Sylwia în echipă în calitate de General Manager pentru România și țările balcanice. Experiența ei și formarea solidă în marketing reprezintă un atu extraordinar pentru creșterea business-ului și continuarea dezvoltării unor branduri definitorii în categorie și pe care consumatorii noștri le iubesc”, a declarat Filippo Lanzi, Area General Manager pentru Europa Centrală și de Est în cadrul GSK Consumer Healthcare.

Noul manager deţine o experiență comercială riguroasă în sectorul FMCG. De când s-a alăturat companiei GSK, în august 2002, aceasta a ocupat numeroase roluri strategice în brand și category management, în Polonia și în Europa Centrală și de Est. Între 2011 și 2014, ea a ocupat funcția de Director de Marketing categoria de Îngrijire Orală pentru Europa Centrală și de Est și a dezvoltat o strategie regională pentru categoria de produse de îngrijire a sănătății orale, având ca rezultat o creștere de 30% a business-ului.

De asemenea, a deținut funcţia de Mass Market Business Unit Director în cadrul GSK Consumer Healthcare Polonia, iar în ultimii doi ani a fost Director Marketing Îngrijire Orală şi OTC pentru Europa Centrală și de Est.

Înainte de a se alătura echipei GSK, noul general manager al companiei a lucrat în departamentele de Marketing și Market Research în cadrul companiei Procter & Gamble.

„Sunt foarte entuziasmată că voi coordona operațiunile din România și țările balcanice și că voi putea consolida eforturile depuse până acum de Helen și întreaga echipă. Vrem să dezvoltăm în continuare parteneriate puternice cu clienții noștri și cu specialiștii din domeniul sănătăţii, pentru a ajuta și mai mulți consumatori să realizeze mai multe, să se simtă mai bine și să trăiască mai mult. De asemenea, la nivel personal, sunt foarte bucuroasă că am ocazia să mă mut în București împreună cu familia mea și să explorez această țară minunată”, a declarat Sylwia Piankowska.