Stiri: IT&C

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului

Global Technical Systems estimează afaceri de 35 milioane de euro, în 2018

03.04.2018

Grupul românesc Global Technical Systems, specializat în dezvoltare software și furnizare de soluții tehnologice pentru eficiența clădirilor și a infrastructurilor de securitate, estimează că va avea la sfârșitul lui 2018 o cifră de afaceri de 35 milioane de euro, înregistrând o dublare față de 2017. Compania își va dubla business-ul în contextul extinderii în Serbia și Bulgaria și al câștigării de noi proiecte în România.

”Grupul Global Technical Systems se compune în prezent din trei companii cu obiecte de activitate diferite, dar care oferă preponderent soluții tehnologice inovative către corporații, pentru a le crește eficiența. Aceste trei companii au finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri totală de peste 17 milioane de euro”, a explicat Fadi Rida, directorul general al Global Technical Systems.

Acesta a mai spus că atât proiectele câștigate recent pe plan local, cât și prezența în Serbia, precum și dezvoltarea afacerii planificată pentru piața din Bulgaria vor susține dublarea business-ului în acest an.

Grupul are deja un birou în Germania, unul în Serbia și își pregătește expansiunea și pe piața din Bulgaria. În Germania, grupul a derulat proiecte pentru Aeroportul din Berlin, Universitatea Tehnică din Dortmund și Spitalul din Stuttgart.

”Continuăm să facem angajări ca să ne susținem extinderea și anticipăm că la finalul anului 2018 vom avea 300 de specialiști, înregistrând o creștere de personal cu peste 20% față de perioada similară a anului precedent. Căutăm programatori, ingineri cu specializare în domeniul electric, ingineri sisteme de securitate, precum și project manageri, dar nu numai”, a mai spus directorul general al Global Technical Systems.