Stiri: Constructii

Globalworth Campus

Globalworth Campus obține certificarea BREEAM Excellent

30.01.2019

Dezvoltatorul imobiliar Globalworth a obținut certificarea „verde” BREEAM la nivel Excellent pentru Tower 1 și Tower 2. Acestea sunt primele două clădiri de birouri din proiectul Globalworth Campus. Certificarea recunoaște înaltele standarde de sustenabilitate și mediul de lucru sănătos oferite de cei 57.000 mp de spații de birouri de Clasa A din cel mai nou hub de afaceri din zona de nord a Capitalei.

Ce spune conducerea Globalworth Campus?

“Ca lider al pieței de birouri, unul dintre obiectivele noastre este să setăm noi standarde, pentru că ne dorim să le oferim partenerilor noștri spații de lucru unde afacerea lor să poată înflori și unde echipele lor să aibă cele mai bune rezultate. Iar unul dintre modurile prin care putem realiza acest obiectiv este prin a crea spații prietenoase cu mediul, ceea ce este esențial pentru bunăstarea oamenilor ce își petrec timpul în clădirile noastre, cât și pentru comunitățile în care ne desfășurăm activitatea. De aceea, certificarea BREEAM pe care am primit-o pentru Tower 1 și Tower 2 nu este doar o recunoaștere a standardelor înalte pe care clădirile noastre le au, ci și un pas către obiectivul nostru de a dezvolta un portofoliu mai ‚,verde”, a declarat Dimitris Pergamalis, Head of Construction & Development la Globalworth.

Toate clădirile Globalworth din România au certificare „verde”, majoritatea dintre ele au primit BREEAM Excellent/LEED Gold sau chiar certificare de nivel mai înalt.

Globalworth Tower, cea mai înaltă certificare

În plus, Globalworth Tower, una dintre clădirile dezvoltate de companie în zona de nord a Capitalei, a fost primul proiect din România și din Europa de Sud-Est care a obținut cea mai înaltă certificare „verde”, respectiv LEED Platinum.

Tower 1 a fost finalizat în luna iulie a anului 2017. Clădirea deține o suprafață de 29.000 de metri pătrați de birouri de Clasa A.

Birourile sunt închiriate către companii multinaționale precum

  • Amazon
  • Mindspace
  • Honeywell.

Clădirea deține 12 etaje și două niveluri subterane. Aceasta oferă chiriașilor săi spații de lucru prietenoase cu mediul, zone verzi, lumină naturală pe fiecare etaj și diferite facilități de retail, conturând cea mai clară imagine a echilibrului dintre viața de la birou și cea personală.

Globalworth Campus. Tower 2

Cea de-a doua clădire finalizată din Globalworth Campus, Tower 2, a fost dezvoltată în acord cu aceleași standarde înalte. Clădirea a fost finalizată în aprilie 2018. Ea oferă încă 28.000 de metri pătrați, închiriați către companii precum:

  • Stefanini România
  • Mazars România
  • Chain IQ
  • P4Cards

Ultima clădire de birouri se află, la ora actală, în construcție. Aceasta va avea o suprafață totală închiriabilă de aproximativ 35.000 mp.

Până la finalul lui 2019, proiectul va integra și una dintre cele mai mari centre de conferințe din Capitală, ce va pune la dispoziție cele mai noi tehnologii din domeniu.

Ce este certificarea BREEAM?

BREEAM reprezintă cea mai apreciată și utilizată metodă de evaluare a performanței clădirilor „verzi” la nivel mondial.

Această certificare este instrumentul principal de evaluare a performanței ecologice a unei clădiri.

BREEAM evaluează performanța de mediu, socială și economică a unui activ. Acest lucru înseamnă că structurile certificate sunt mai sustenabile, sporesc bunăstarea oamenilor ce trăiesc și lucrează în ele, dar și protejează resursele naturale și le fac mai atractive pentru investiții.

Citește și Spațiul privat virtual. Anunțul făcut de Ministerul de Finanțe și ANAF