Stiri: Constructii

Globalworth dezvoltă noul sediu al Groupe Renault Romania

13.07.2017

Globalworth Real Estate Investments Ltd., liderul industriei de clădiri de birouri din România, anunță dezvoltarea noului sediu al Groupe Renault Romania din București de către Elgan Offices, o companie deținută în mod egal de Globalworth și Elgan Group. Proiectul va fi dezvoltat pe un teren de 57.000 mp deținut anterior de Coca-Cola HBC Romania și achiziționat de Globalworth, acesta reprezentând cea mai mare tranzacție de leasing înregistrată pe piața de birouri din București.

Groupe Renault va ocupa întregul spațiu dezvoltat de Globalworth, care se va întinde pe o suprafață de peste 47.000 mp, pe o perioadă de cel puțin 11 ani. Aceasta este cea mai mare tranzacție de leasing înregistrată vreodată pe piața de birouri din București.

Proiectul, a cărui finalizare este prevăzută pentru primul trimestru al anului 2019, este în concordanță cu obiectivele strategice al companiei, de a investi în clădiri premium care, datorită chiriașilor de renume, produc fluxuri pe termen lung și de a îndeplini cele mai înalte standarde de calitate, eficiență energetică și de protecție a mediului.

„Aceasta este o tranzacție de referință pentru Globalworth. Suntem mândri și onorați să dezvoltăm un parteneriat atât de puternic și de lungă durată cu Groupe Renault România. Faptul că cea mai mare corporație din țară devine cel mai mare chiriaș al liderului pieței de investiții în clădiri birouri din România este dovada experienței noastre de neegalat în construirea unor relații solide cu unele dintre cele mai mari corporații din lume, prin livrarea de spații de lucru de referință, de cea mai bună calitate, care garantează performanță, competitivitate și un mediu de lucru confortabil și productiv”, a declarat Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer și Chief Investment Officer, Globalworth Real Estate Investments.

Noul sediu al Groupe Renault se va afla în vestul Bucureștiului, în proximitatea stației de metrou Preciziei și marchează prima investiție a Globalworth în acest subsegment dinamic al pieței de birouri din București, aflat într-o creștere rapidă.

Acesta este al doilea proiect de închiriere încheiat între Globalworth și Groupe Renault Romania, urmând achiziției principalei facilitați de distribuție a Dacia, din apropierea fabricii de la Mioveni, finalizată recent. Ca urmare a acestei tranzacții, Groupe Renault Romania va deveni cel mai mare chiriaș al Globalworth.

„Noul nostru sediu unic din București are deja un nume, ales de angajații noștri: Renault Bucharest Connected. Pentru prima oară de când Groupe Renault își desfășoară activitatea în capitală, mai mult de 3.000 de angajați, zeci de echipe, sute de profesii se vor afla în același loc și vor putea lucra chiar mai bine împreună. Pentru noi, Renault Bucharest Connected nu este doar un proiect imobiliar, ci un proiect de management dedicat colegilor noștri, pentru o mai bună colaborare în echipă, condiții de muncă îmbunătățite și eficiență sporită. Crearea unor spații de lucru colaborative, prietenoase, proximitatea față de mijloacele de transport în comun și accesul facil către Centrul Tehnic Titu și către platforma industrială de la Mioveni sunt alte obiective ale noului proiect”, explică Yves Caracatzanis, Managing Director, Groupe Renault Romania.