Globalworth rezultate financiare

Rezultate financiare extrem de bune pentru Globalworth

20.09.2018

Rezultate financiare extrem de bune pentru Globalworth, în prima jumătate a anului. Compania a anunţat o creştere cu 135% a venitului operațional net. De asemenea, valoarea portofoliului a ajuns să valoreze 2,1 miliarde de euro.

Globalworth este cel mai important investitor pe piața de birouri din Europa Centrală și de Est.

Per total, în perioada menţionată, portofoliul companiei a ajuns la 920.000 de metri pătrați de suprafață totală închiriabilă (GLA).

Globalworth rezultate: 1,2 miliarde euro, portofoliul din România

Din valoarea totală a proprietăţilor deţinute de Globalworth, 1,2 miliarde euro sunt reprezentate de activele din România.

În plus, aproape 1 miliard de euro sunt activele din Polonia.

Globalworth rezultate: Venitul operaţional net

Globalworth a mai anunţat că venitul operațional net al companiei a atins cifra de 51,7 milioane de euro. Avansul vine ca urmare a intrării pe piața din Polonia și a extinderii din ţara noastră.

„Globalworth a continuat să înregistreze o dezvoltare puternică în 2018, susținută prin extinderea noastră strategică în Polonia. În prima parte a anului, am devenit liderul pieței poloneze de birouri, semnând două dintre cele mai mari cinci tranzacții din 2018 (…) La fel ca până acum, ne dorim să fim partenerul ales de o varietate cât mai mare de chiriași de top deja prezenți în regiune sau care își doresc să se extindă aici”, a declarat Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer și Chief Investment Officer la Globalworth.

Acesta mai spune că grupul va continua să identifice şi alte posibile oportunități de investiţii. Acest lucru face parte din strategia companiei de a-şi consolida poziția de principal proprietar de birouri din Europa Centrală și de Est, prin portofoliile din România și Polonia.

Globalworth rezultate: Investiţii

Globalworth a investit, în primele şase luni ale anului 276,2 milioane de euro. Aceste fonduri au mers către noi achiziții.

În ţara noastră compania a preluat trei terenuri în București pentru viitoare clădiri de birouri. Două din acestea se află în noul CBD al Capitalei. Cel de-al treilea este localizat pe Bdul. Preciziei, în vecinătatea proiectului Renault Bucharest Connected.

Pe piaţa poloneză, portofoliul companiei a crescut cu achiziția a încă trei clădiri de birouri în trei orașe cheie. În plus, în luna iulie, Globalworth a preluat încă o clădire în Varșovia.

Citeşte şi Globalworth a atras o finanțare de 46 milioane de euro de la BCR

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Rezultate financiare extrem de bune pentru Globalworth

  1. Pingback: Expo Plast Sibiu. Ce noutati aduce expozitia din Sibiu | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.