Stiri: Finante

Tranzactie bancara

Good.bee Credit IFN a primit de la Comisia Europeană

11.12.2017

Good.bee Credit IFN a anunțat că a primit de la Comisia Europeană (CE) certificarea pentru respectarea Codului European pentru bune practici în furnizarea de microcredite. În procesul de obţinere a acestei recunoaşteri, good.bee Credit IFN SA a făcut dovada respectării standardelor stabilite de CE în ceea ce priveşte abordarea afacerilor mici şi foarte mici.

Această certificare confirmă preocuparea good.bee Credit IFN SA pentru a se remarca în ceea ce priveşte calitatea serviciilor şi produselor oferite tuturor categoriilor de clienti mici, drept confirmare good.bee Credit IFN SA fiind printre primele instituţii de microcreditare din Europa care au primit această certificare de la CE şi singura din România.

“Această perfomanţă ne face să fim mândri, dar ne şi obligă în acelaşi timp să continuăm îmbunătăţirea activităţii noastre pentru a fi percepuţi de către clienţii noştri ca fiind cea mai bună instituţie de microfinanţare din România. Suntem încântați că am atins standardele de performanță solicitate de către CE, ceea ce ne oferă mai multă încredere atât nouă, cât şi clienţilor noştri pentru a creşte impactul colaborării noastre, atât în sfera comercială, dar mai ales în cea socială”, a afirmat Directorul executiv al good.bee Credit IFN SA, Oleg Moraru.

Codul European pentru bune practici în furnizarea de microcredite este o inițiativă a Comisiei Europene care stabileşte un standard de calitate pentru sectorul de microfinanţare în Uniunea Europeană. Codul conţine o serie de clauze care trebuie implementate cu scopul de a oferi atât transparenţă, cât şi siguranţă clientilor şi investitorilor, cu privire la instituţia de microfinanţare şi procedurile, procesele şi produsele acesteia, promovând cele mai bune practici în domeniu.