Goodyear prezintă primul concept de anvelopă care generează electricitate

09.03.2015

Goodyear prezintă cel mai recent concept de anvelopă la Salonul Internațional Auto de la Geneva din acest an – o anvelopă futuristă ce are capacitatea de a produce propria energie electrică de care are nevoie.

Conceput de inginerii Centrului pentru Inovare al Goodyear și numită simplu după codul ei inițial de dezvoltare, “BH03”, anvelopa poate transforma deformarea ce rezultă în timpul rulării în energie electrică.

Pe măsură ce interesul pentru mașinile electrice crește pe piața din întreaga lume, acest gen de inovație este de așteptat să joace un rol important în discuțiile privind viitorul mobilității. Anvelopa este doar un concept și este dezvoltată pentru a fi parte din procesul continuu de inovare al companiei. Nu există nici un plan pentru a lansa pe piață această anvelopă.

“Preocupările pentru energie și pentru protejarea mediului înconjurător ne-au condus la dezvoltarea acestui concept de anvelope ce produce energie. Orice idee futuristă pornește de la o schimbare în societate, schimbare pe care ne dorim să o producem pe măsură ce construim un viitor mai bun. Suntem ferm convinși că această anvelopă este o adevărată sursă de inspirație, iar informațiile pe care ea ni le-a dat își vor găsi locul în dezvoltările noastre viitoare,” a spus Jean-Pierre Jeusette, director general la Centrul pentru Inovare al Goodyear din Luxemburg, unde a fost dezvoltat acest concept.

Anvelopa concept creează energia electrică pe care o furnizează bateriile pentru trenul de rulare al mașinilor hibride, precum și pentru alte tehnologii de la bordul mașinii.

“Acest concept de anvelopă ce generează electricitate este încă o dovadă a impresionantei noastre capacități de inovare de care dau dovadă designerii și oamenii de știință de la Centrul pentru Inovare al Goodyear din Luxemburg, și suntem nerăbdători să arătăm această realizare a Goodyear la Geneva.Ceea ce este cu adevărat impresionant la această anvelopă este faptul că remarcabila ei tehnologie a fost creată într-o manieră care sprijină căutarea continuă a Goodyear pentru sustenabilitate, calitate și siguranță”, a explicat Jean-Pierre Jeusette.

Această anvelopă este doar un concept și nu va fi produsă de Goodyear. Anvelopele concept sunt proiectate ca parte a procesului de inovare al companiei și sunt dezvoltate pentru a face și mai productive dezbaterile, pentru a discuta posibilele soluții și pentru a da posibilitatea inginerilor de a gândi și în afara tiparelor și de a livra soluții inteligente pentru un viitor inteligent.

 

 

Citiți și despre: