Stiri: Logistica

Goodyear va prelua Ventech Systems

28.09.2017

Goodyear Tire & Rubber Co. a anunțat că va prelua compania Ventech Systems GmbH, un lider în materie de tehnologie pentru inspecția anvelopelor, de la Grenzebach Maschinenbau GmbH. Ventech Systems oferă dispozitive inovatoare de măsurare pentru industria autovehiculelor. Compania a fost înființată în 2006 și oferă un sistem complet automatizat de inspecție a anvelopelor, a presiunii în anvelope, a adâncimii benzii de rulare și a greutății vehiculelor pentru autobuze, camioane, autoturisme și alte vehicule.

“În ultimii trei ani, unitatea noastră de afaceri Goodyear Proactive Solutions a colaborat îndeaproape cu Ventech Systems pentru a integra capabilitățile sale de colectare și analiză a datelor în pachetul nostru de soluții de management al anvelopelor destinate flotelor. Feedback-ul de la clienții noștri operatori de flote a fost excelent și vedem acest lucru ca pe o oportunitate importantă de a ne îmbunătăți oferta de servicii și propunerea de valoare pentru clienți”, a declarat Christopher Helsel, vicepreședinte și tehnician șef al Goodyear.

Andreas Pietsch, directorul executiv al Ventech Systems și managerul acestei companii a precizat că Goodyear și Ventech Systems sunt societăți fondate și conduse de inovare.

“Prezența puternică pe piață a Goodyear dă oportunități suplimentare de creștere la nivel mondial pentru Ventech Systems. Suntem încântați să venim în sprijinul Goodyear cu tehnologia noastră unică în termeni de optimizare a proceselor, de eficiență a afacerii și de siguranță rutieră”, a spus acesta.

Preluarea Ventech Systems va duce în continuare la extinderea produselor și a ofertei comerciale a unității de afaceri Goodyear Proactive Solutions cu un nou serviciu ușor de utilizat, care să permită operatorilor de flote să măsoare presiunea în anvelope, să verifice adâncimea benzii de rulare și greutatea vehiculului în timp ce intră sau ies din depozitul lor.

Se estimează ca tranzacția să se încheie în al patrulea trimestru al anului curent. Această achiziție și noua tehnologie vor fi integrate în cadrul Goodyear Proactive Solutions.