Stiri: Social

Grădina Verona și Cărturești sărbătoresc Floriile într-un mod special

06.04.2017

Pe 8 şi 9 aprilie, Grădina Verona și Cărturești sărbătoresc Floriile și primăvara în mijlocul naturii cu o nouă ediție a Târgului de cultură și agricultură – OGRADA. În cadrul evenimentului de Florii, organizatorii au pregătit și scot cărțile la soare, întind masa de sărbătoare și îi cinstesc pe cei cu nume de flori cu un pahar de vin, pâine de casă și pește gătit în fel și chip.

„Scoatem cărțile la soare, întindem masa de sărbătoare și îi cinstim pe cei cu nume de flori la un pahar de vin, pâine de casă și pește gătit în fel și chip. Îi așteptăm pe pofticioși în grădina din spatele librăriei Cărturești la o ediție de post, dar cu dezlegare la pește a OGRADEI. Am pregătit borș pescăresc la ceaun, saramură de crap, perpelim câțiva păstrăvi la grătar, nu lipsește crapul prăjit, acompaniat de mujdei și mămăligă. Iar la desert ne delectăm cu plăcintă de brânză cu stafide și alivenci după rețetă de bunică. Avem și invitații de seamă: cele mai fine rețete cu păstrăv de la ValePutna, pâine cu maia făcută de mămicile pricepute de la MamaPan, din munții Nemirei aducem dulcețurile Mica Ilinca, iar dacă suntem romantici și vrem să trimitem scrisori de dragoste, le avem cu noi pe fetele de la Livrez Dragoste”, au anunţat organizatorii evenimentului.

Deși reprezintă începutul Săptămânii Patimilor, în tradiția precreștină duminica Floriilor marchează momentul renașterii naturii.

„Sărbătorim și noi primăvara cu flori din belșug și cu momente de relaxare la soare și la umbra copacilor în floare. Dacă e un loc în oraș care să vă îmbie la lectură și degustări, Grădina Verona este numele său”, conform sursei citate.