Stiri: Sanatate

Gral Medical a lansat o campanie naţională de combatere a cancerului la sân

15.11.2016

În fiecare an, compania Gral Medical se implică în lupta contra cancerului la sân prin campanii de informare şi prevenţie. Astfel, în 2016, furnizorul de servicii medicale pune la dispoziţia pacienţilor o ofertă specială, 50% reducere la ecografia bilaterală de sân.

Incidenţa cancerului mamar a cunoscut în România o creştere de la an la an, de la 7.929 cazuri noi raportate în 2008, a ajuns în 2012 la 8.981 cazuri noi şi o mortalitate de 3.244 decese anual. Această creştere de aproape 15% plasează cancerul mamar pe primul loc în topul cancerelor din România la femei, iar semnalul de alarmă tras de specialişti arată o creştere a cancerului mamar în rândul femeilor tinere.

„În prezent, deşi incidenţa este crescută în România, datorită tratamentelor oncologice moderne, cancerul la sân este curabil, însă este foarte important să poată fi diagnosticat timpuriu. Autoexaminarea şi efectuarea periodică a unei ecografii mamare trebuie să intre în rutina oricărei femei. Prevenţia cancerului la sân începe de la schimbarea modului de a privi afecţiunea, dar şi de la accesul la tratamentele moderne de specialitate. Acesta este motivul pentru care de multe ori testele genetice, imunohistochimia sau radioterapia ţintită pot determina eficiența tipului de tratament urmat de către pacient”, conform reprezentanţilor Gral Medical.

Cele mai importante simptome ale cancerului mamar sunt: modificări ale texturii pielii, scurgeri mamelonare, deformări ale unui sân, retracţia mamelonului, apariţia unui nodul. Cea mai non-invaziva şi accesibilă investigaţie de control este ecografia mamară bilaterală ce poate fi făcută oricând, deoarece este o investigaţia care nu iradiază. Investigaţiile recomandate de medicii specialişti sunt ecografia mamară, mamografia (recomandată după 40 de ani) şi RMN-ul la sân.

Campania Gral Medical se desfăşoară în Bucureşti, Ploieşti, Focşani, Piteşti, Vâlcea, Sibiu şi Craiova în perioada 14.11.2016 – 15.12.2016.