Sanatate

Gral Medical, cea mai dinamică companie de servicii medicale din România

01.08.2018

Compania își extinde operațiunile, deschizând un centru nou la Pitești și un laborator în Bacău. Gral Medical este o firmă privată, cu capital integral românesc, aflată în topul celor mai mari companii din domeniul serviciilor medicale. Clinica a reușit să implementeze servicii noi și eficiente pentru a veni în întâmpinarea pacienților cu o alternativă la sistemul de sănătate existent, devenind cea mai dinamică companie de servicii medicale din România.

Grupul Gral Medical a reușit să construiască o rețea de 29 de centre medicale, dintre care 14 laboratoare, 14 clinici – inclusiv 3 centre de imagistică medicală – și un spital privat cu patru secții (radioterapie, chimioterapie, chirurgie și dializă) în București, Prahova, Dolj, Sibiu, Argeș, Vâlcea, Vrancea și Bacău, unde lucrează peste 1.200 de medici și asistente

Evoluția Gral Medical în ultimii trei ani a fost una pozitivă, clinica reușind în anul 2017 o creștere a business-ului cu 17%. Rezultate pozitive au fost înregistrate de Spitalul OncoFort (creștere de 27%), secțiile noi de radioterapie și chimioterapie preluând, din semestrul 2 al anului trecut, listele de așteptare pentru pacienți. Totodată, noul aparat de radioterapie Versa HD, cel mai avansat din România, a lucrat la capacitate maximă, iar spitalul și-a mărit posibilitățile de cazare la 90 de paturi de la 50. Serviciile de spitalizare de zi au înregistrat creșteri cu 23%, iar serviciile de laborator au avut creșteri cu 18%, atât prin mărirea numărului de pacienți arondați în centrele existente, cât și prin deschiderea unor noi laboratoare sau centre de recoltare. De asemenea, centrele Gral Medical din provincie, ce își desfășoară activitatea în 6 județe din țară, au terminat cu un avans de 25% față de perioada similară a anului trecut.

Cele mai noi servicii medicale și dotările centrelor medicale Gral

Pe domeniul oncologic, odată cu modernizarea radioterapiei cu cel mai performant accelerator de particule din România, Versa HD, ce a însumat o investiție de 5.5 milioane de euro, pot fi abordate, rapid și eficient, o paletă mult mai mare de afecțiuni oncologice.

„Versa HD oferă medicilor specialiști în tratarea cancerului flexibilitatea de a se angaja în terapii convenționale, limitate până-n acest moment, pentru a trata un spectru larg de tumori pe toate zonele corpului. Datorită imaginilor 4D corelate anatomic, acceleratorul de particule tratează cancerul mamar și pulmonar cu riscuri cardiace mai mici, tratează cancerul de prostată fără a necesita modalități suplimentare de ghidaj (ex: semințe), oferă planuri complexe pentru cancerele din sfera ORL cu 42% mai rapide datorită vitezei lamelelor Agility combinate cu administrarea VMAT”, a explicat domnul Robert Chițan, Directorul de dezvoltare Gral Medical.

Versa HD mai permite și tratamentul cu stereotaxie (SBRT-Stereotactic Body Radiation Therapy), stereotaxie cranială (SRT – stereotactic radiation therapy) și radiochirurgie (SRS – Stereotactic Radiosurgery).

În ceea ce privește dotările recente, secția de chirurgie a fost utilată cu o masă de operație de ultimă generație ce permite medicului chirurg o abordare mult mai precisă pentru intervențiile cu un grad ridicat de complexitate, motiv pentru care au fost introduse servicii noi din sfera chirurgiei reconstructive, chirurgia ficatului și chirurgia sânului.

„Gral Medical desfășoară campanii de prevenție anual, iar prin extinderea teritorială dorim să venim cât mai aproape de pacienți. Am promovat consultații de second opinion prin telemedicină, apoi campanii legate de sănătatea tiroidei, cancerului la sân, a ficatului, iar începând cu anul 2018, acestea se vor desfășura și în orașul Bacău, unde avem cel mai nou centru deschis din rețeaua de centre Gral Medical”, ne-a declarat domnul Robert Chițan

Investițiile recente și avantajele oferite de Gral Medical

Pentru anul 2018, compania anunță deschideri importante de centre medicale. Cea mai mare investiție, de 5 milioane de euro, se efectuează pentru deschiderea centrului OncoFort Pitești, un proiect greenfield desfășurat pe o suprafață de peste 1.000 de metri pătrați. Lucrările au fost deja inițiate, iar termenul de la care pacienții argeșeni vor primi un tratament este sfârșitul anului. În cadrul acestui centru, clienții vor primi aceleași servicii de excelență ca la spitalul OncoFort din capitală, anume radioterapie performantă, chimioterapie, analize medicale de laborator și imagistică medicală de înaltă performanță.

De asemenea, rețeaua de laboratoare se va mări începând cu trimestru 2 al anului 2018 cu încă un laborator în județul Bacău.

Compania Gral Medical oferă o mulțime de avantaje și beneficii pentru clienții săi. Sub sloganul „Totul sub același acoperiș”, pacientul primește servicii de cea mai înaltă calitate de prevenție – consultații preventive oncologice, campanii de prevenție și informare,  diagnostic oncologic – imagistică, laborator propriu de anatomie patologică, consultații de specialitate, second opinion, tratament – radioterapie, chimioterapie, chirurgie oncologică, control și monitorizare – arondare în toata rețeaua de centre Gral în 8 județe din țară – și decontare cu bilet de trimitere.

În ceea ce privește performanțele financiare ale companiei pentru anul in curs, conducerea este în continuare optimistă: „Pentru anul 2018, compania Gral Medical și-a bugetat venituri de 30 de milioane de euro, în creștere cu 20%, pe fondul diversificării serviciilor din cadrul centrelor existente, dar și prin planul de dezvoltare ce implică deschiderea de centre medicale noi”, a declarat, în încheiere, domnul Robert Chițan, Directorul de dezvoltare al Gral Medical.