Gral Medical, creştere peste aşteptări

24.08.2018

Gral Medical a reușit, în primul semestru din 2018, în plin proces investițional, să obțină o creștere a veniturilor cu 24%, comparativ cu perioada similară a anului precedent. La nivel de grup, operatorul de servicii medicale a înregistrat venituri de 71.1 milioane lei, depășind proiecțiile bugetare fundamentate pe o creștere organică de 20%.

Astfel, compania își menține trendul crescător, superior creșterilor de pe piață, investiții orientate către inaugurarea de centre noi oncologice ce vor funcționa complet începând cu anul viitor.

Toate categoriile de servicii oferite de Gral Medical au raportat creșteri cu 2 cifre. În plus, Laboratoarele GRAL și Spitalul OncoFort au înregistrat creșteri peste estimările inițiale, 27% și respectiv 30% față de anul anterior.

Rețeaua de Laboratoare Gral s-a mărit cu trei laboratoare și trei centre de recoltare inaugurate în capitală și orașul Bacău. La ora actuală, funcționează în cadrul Spitalului OncoFort unul dintre cele mai moderne Laboratoare de Biologie Moleculară din Capitală.

“Există solicitări de colaborare în mai multe județe din țară, analizele medicale de laborator marca Gral sunt apreciate din ce în ce mai mult de către medicii specialiștii, pentru că nu am făcut, și nu vom face, rabat la tehnologie, consumabile și protocoale medicale. În următoare perioada ne dorim să devenim etalon pe analize medicale de laborator pentru jumătate din județele din țară și să ajungem la peste 20 de laboratoare.” Chițan Robert, director promovare-dezvoltare Gral Medical.

Investiţii de 6 milioane de euro

Pentru întreg anul, Gral Medical și-a bugetat un fond de investiții de 6 milioane de euro. Aceste fonduri sunt alocate pentru deschiderea unui centru oncologic în județul Argeș, OncoFort Piteșt. Acesta va oferi servicii complete de diagnostic și tratament oncologic (radioterapie, chimioterapie, analize medicale de laborator, imagistică medicală) și în Capitală, în premieră pentru sectorul privat, un centru de excelență în tratarea cancerului de tiroidă.

Investiţii vor merge şi către Spitalul Oncofort din Pitești, care va fi dotat cu aparatură de ultima generație: accelerator cu particule, RMN cu 16 canale și nouă suite pe specialități medicale, Computerul tomograf cu 32 de slice-uri ce permite imagistică întregului corp și un laborator de urgență.

Centrul de Excelență în Tratarea Cancerului de Tiroidă din București este un proiect de mari dimensiuni care va oferi un tratament complet tuturor pacienților din țară cu afecțiuni endocrinologice. Acesta va fi dotat cu 10 paturi ce va permite tratarea a 1000 de pacienți anual.

“Suntem primul centru privat din România ce va oferi pacienților din întreagă țară posibilitatea de a se programa rapid la un centru de tratament cu iodoterapie. Toate saloanele vor fi moderne, de tip apartament, unde pacienții se vor simți pe durata tratamentului că acasă. Am reușit să strângem la un loc o echipa medicală de excepție specializată pe patologia tiroidiei, echipa medicală formată din medici oncologi, medici de medicină nucleară, medici chirurgi cu vastă experiență în domeniu” Chițan Robert, director promovare-dezvoltare Gral Medical.

Cele două centre sunt prevăzute cu paturi, în regim de spitalizare de zi, iar echipa medicală a fost deja formată cu unii dintre cei mai valoroși medici specialiști din regiune, medici ce își doresc să practice, într-un parteneriat pe termen lung, o medicină orientată către rezultate.

Gral și-a bugetat pentru 2018 venituri de 140 milioane lei, în creștere cu peste 20% față de 2018, creșteri ce vor fi susținute de rețeaua de laboratoare, secțiile de oncologie și segmentul corporate.

 

 

 

Citiți și despre: