Stiri: Sanatate

Gral Medical: Peste 900 de pacienți au apelat la serviciile de „second opinion”

15.09.2014

Peste 900 de pacienți au apelat în acest an la serviciile de „second opinion” oferite de medicii austrieci. Astfel, cel mai mare parteneriat oncologic din România, încheiat de către Gral Medical și AKH Viena, ”oferă o nouă șansă” pacienților neoplazici din întreaga țară, pacientii putând beneficia de servicii moderne de second opinion, consultații oncologice preventive, tumor board și tratament chimioterapic.

Serviciile second opinion au sunt oferite de medicii austrieci, Prof Dr. Thomas Brodowicz și Prof.Dr. Cristoph Zielinski. La consultații au venit pacienți cu o cazuistică diversificată, de la simpla prevenție pentru pacienții cu antecedente de cancer în familie, până la cazuri complexe de cancer cu recidivă și în faze avansate ale bolii.

De curând, Gral Medical a implementat sistemul de telemedicină în provincie, iar medicul austriac poate să ofere consultații rapid, în aceeași zi, tuturor pacienților din mai multe orașe (Pitești, Vâlcea, Sibiu, Focșani, Ploiești sau Craiova).

Fiecare pacient este preluat de către un manager de pacient, se preia dosarul medical (în format electronic sau direct la clinica parteneră), după care investigațiile sunt traduse de către un medic oncolog din cadrul spitalului OncoFort. După ce dosarul este complet se stabilește ora programării la clinica din orașul pacientului.

La sesiunea de telemedicină, se poate prezența și un membru al familiei (în cazul în care pacientul din motive medicale nu poate veni), iar după consultație pacientul primește o fișă medicală cu recomandările oncologice și programul de urmărire al tratamentului.

”Dupa aproape 4 luni de telemedicină, cele mai frecvențe cazuri au fost din sfera cancerului mamar, colorectal, tractului gastrointestinal, sarcom, cancer pulmonar, prostată, col uterin, dar am avut pacienți care au dorit doar un consult preventiv deoarece aveau antecedente de cancer în familie” a declarat medic austriac Thomas Brodowicz.