GRAL Medical, pionierul oncologiei în România

01.10.2014

Aproximativ un milion de români apelează, anual, la serviciile companiei. GRAL Medical este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața companiilor de servicii medicale private  din țara noastră. Compania conduce segmentul oncologic și al cardurilor de sănătate pentru persoanele fizice, având 24 de clinici și laboratoare, unde lucrează peste 1.200 de specialiști. Societatea are capital integral românesc și a reușit, în timp, să-și extindă serviciile în București, Prahova, Dolj, Sibiu, Argeș, Vâlcea și Vrancea. “La început, pe piața serviciilor medicale se făceau eforturi susținute pentru extindere de clinici, iar serviciile oferite erau aceleași peste tot. Cum în clinică se oferă, în principal, doar servicii de diagnostic, noi am considerat că trebuie să ne orientăm către o piață considerată tabu până atunci și anume spitalizarea de zi și tratamentul oncologic. Ulterior, pacienții au înțeles că noi venim în întâmpinarea lor cu tratamente moderne și eficiente, exact ca-n Occident. Acesta este și mesajul transmis de sloganul companiei <Suferințe vechi, tratamente noi>, ne-a declarat Robert Chiţan, director promovare și dezvoltare GRAL Medical S.R.L..

Implementând servicii noi și eficiente, care au venit în întâmpinarea pacienților ca o alternativă la sistemul de sănătate ce exista la acea vreme, GRAL Medical a devenit cel mai dinamic jucător de pe piața serviciilor medicale din România. ”Deși valorile sunt doar la nivel declarativ la majoritatea companiilor de servicii medicale, noi am menținut unitar o parte din valori: încredere, inovație și responsabilitate Acesta este și motivul pentru care în prezent suntem lideri pe oncologie și pe piața cardurilor de sănătate private. Pe oncologie, suntem pionierul oncologiei din România, iar datorită beneficiilor oferite de cardul Favor, am reușit să arondăm peste 40.000 de pacienți sistemului de card cu acumulare într-o perioadă în care piața abonamentelor de sănătate și a asigurărilor de sănătate s-a contractat”, a completat directorul de promovare și dezvoltare GRAL Medical.

 

Servicii complexe

Rețeaua națională a GRAL Medical oferă o gamă completă pacienților. Consultații de specialitate, analize medicale de laborator, radiologie și imagistică medicală, radiologie dentară, medicina muncii, dar și spitalizare de zi și lungă durată sunt doar câteva dintre serviciile pe care le oferă unitățile companiei. “Rețeaua de centre GRAL Medical este împărțită în mod egal între clinici și laboratoare, însă cu o concentrație mai mare în Capitală. În prezent, divizia de laboratoare GRAL Medical oferă servicii medicale pentru cele mai importante institute din București, datorită acurateții rezultatelor de laborator. Acesta este și motivul pentru care Laboratorul de analize medicale GRAL Colentina este cel mai mare laborator din rețeaua proprie, cu cea mai modernă linie automatizată pe biochimie, imunologie și hematologie, oferind o capacitate de aproape 3.000 de analize pe oră. Anual, în laboratoarele Gral Medical se efectuează peste cinci milioane de analize”, ne-a explicat Robert Chiţan.

Spitalul OncoFort

Spitalul OncoFort a fost lansat anul trecut, unitatea a unit secțiile deja existente încă din 2009, care s-au impus pe piață sub brandul de OncoFort, și anume radioterapia (3D-CRT/ IMRT), chimioterapia și second opinion, spune conducerea companiei. Construit pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați, în apropiere de Piața Alba Iulia din București, unitatea are o capacitate de 50 de paturi. Spitalul are secții de radioterapie, chimioterapie, bloc operator cu două săli de operații și o unitatea ATI, departament de imagistică medicală, laborator propriu de anatomie patologică și un centru de diagnostic rapid, care acoperă peste 40 de specialități medicale. Mai mult decât atât, cadrele medicale, care activează în cadrul spitalului, sunt susținute de o echipă de specialiști din Viena, formând astfel o echipă de „Tumor board international” unică în țara noastră. “OncoFort a fost pionierul oncologiei moderne din România, reușind să ofere radioterapie țintită, exact ca în Austria, pe o piață de servicii unde în privat nu există niciun accelerator, iar la stat spitalele ofereau doar cobaltoterapie cu riscuri mari pentru pacient. Odată cu inaugurarea secției de chirurgie, coordonată de ilustrul chirurg Irinel Popescu, proiectul de peste 7.5 milioane de euro era încununat cu succes. Pentru că pe domeniul oncologiei rapiditatea și precizia sunt foarte importante, s-a mai investit în cel mai modern laborator de anatomie patologică, unde rezultatele se oferă în maximum 7 – 10 zile. Totodată, o performanță de remarcat este faptul că OncoFort a adus în Romania cei mai buni oncologi de la AKH VIENA, precum Profesor Doctor Thomas Brodowicz și Profesor Doctor Cristoph Zielineski, astfel încât pacienții să primească aceleași servicii ca în Austria, printr-un serviciu devenit deja popular în domeniu și anume second opinion. De curând, aceleași servicii, precum în Capitală, sunt oferite și în provincie prin inaugurarea celui mai modern sistem medical de telemedicină în oncologie, unde pacienții primesc la ei în oraș consultații internaționale, fiind scutiți astfel de costuri inutile cu deplasarea și cazarea în București”, ne-a declarat Robert Chiţan, director promovare și dezvoltare GRAL Medical.

Lunar, pragul GRAL Medical este trecut de peste 750 de pacienți pe oncologie, în căutare de diagnosticul corect și tratamente cu rezultate cât mai bune, iar anual peste un milion de pacienți accesează cel puțin unul dintre serviciile oferite de companie. “Încă de la început, GRAL Medical a văzut în Casa Națională de Asigurări de Sănătate un partener pe termen lung, deoarece asiguratul, în speță pacientul, are posibilitatea să se trateze în privat, în baza calității de asigurat. Acesta este și motivul pentru care am reușit să obținem decontări pe litotriție (spargerea pietrelor la rinichi, fără bisturiu), radioterapie, imagistică medicală, analize medicale de laborator, medicamente oncologice pentru chimioterapie”, explică directorul de promovare și dezvoltare GRAL Medical.

Planuri de viitor

Cu o cifră de afaceri de peste 18.6 milioane de euro, înregistrată anul trecut, Societatea estimează o creștere de aproximativ 20% pentru anul curent. “GRAL Medical este printre puținele companii care au înregistrat creșteri consecutive ale cifrei de afaceri, organic, fără achiziții de companii, fără fuziuni și fără implicațiile fiscale oferite de societățile de investiții care au intrat în acționariatul companiilor. Compania GRAL Medical are o viziune pe termen lung, de aceea nu se oprește a investi în servicii noi. Următorul pas este remodernizarea secției de imagistică și dezvoltarea de tratamente noi oncologice. Suntem printre puținele centre care întoarcem profitul în sănătate, iar pacienții sunt cei care percep plus valoarea de la an la an. În continuare, este destul de greu să convingem sistemul medical și medicii că pacienții devin din ce în ce mai informați și își doresc un tratament mai bun și mai eficient”, ne-a declarat Robert Chiţan, directorul de promovare și dezvoltare GRAL Medical.

 

Citiți și despre: