Stiri: Economie

Fonduri pentru eficientizare energetică

Granturi Măsura 2. Când se transferă banii pentru firme?

09.03.2021

Granturi Măsura 2. Banii din Măsura 2 încep să ajungă la firme odată cu publicarea Legii Bugetului de Stat în Monitorul Oficial, anunţă Ministerul Economiei. Astfel, publicarea Bugetului pentru 2021 în Monitorul Oficial pornește plățile pentru contractele de ajutor de stat din Măsura 2 – Capital de lucru.

Granturi Măsura 2. 150 milioane de euro

Vor fi disponibili imediat aproximativ 150 milioane de euro.

„Este important să știți că procedura de plată durează efectiv o săptămână, până ce banii ajung la bănci, iar ele pot începe plățile către beneficiari”, conform sursei citate.

Ministerul mai precizează că banii trebuie să parcurgă un circuit legal până la beneficiar. Ministerul Economiei Antreprenoriatului și Turismului îi primește de la Trezoreria statului. După acceea îi înaintează agenției teritoriale, care, la rândul ei, îi trimite la bancă. Simultan, pentru operativitate, se trimite contractul aprobat, pentru semnare, la beneficiar.

Granturi Măsura 2. 1.000 de plăţi pe zi

După obținerea semnăturii beneficiarului, plata se face imediat. În cazul în care sistemul merge fără defecțiuni, se pot face până la 1.000 de plăți pe zi.

Ordinea plăților se va face în ordinea numerelor de identificare în Registrul Unic Electronic (număr RUE). Adică în ordinea în care s-au înscris potențialii beneficiari.

În cadrul Măsurii 2, sunt total de plată 650 de milioane de euro.

În plus, Ministerul Economiei va propune în timp foarte scurt timp o Ordonanță de Urgență care să grăbească plățile, fondurile pentru această măsură fiind acum alimentate din două surse, POC și React EU, iar deblocarea restului de finanțare e îngreunată.

Citeşte şi Ore de linişte la bloc 2021: Anunţul făcut de Poliţia Română!