Stiri: Energie

Greenprav începe lucrările la staţia de la Buşteni

28.03.2014

Ieri, au fost demarate lucrările de construcţie a staţiei de cogenerare cu biomasă lemnoasă pentru furnizare de căldură și energie electrică de la Buşteni. Proiectul este realizat de compania Greenprav, iar valoarea totală a investiției se ridică la 35 milioane de euro, din care 17 milioane de euro reprezintă finanțare nerambursabilă și 18 milioane de euro co-finanțare Greenprav.

Per total, se vor crea circa 140 de locuri de muncă în timpul construcției și pe perioada exploatării, iar proiectul va genera energie electrică pentru orașul Bușteni și energie verde termică și electrică pentru domeniul industrial, comercial și pentru consumatori publici.

O delegație din Irlanda, condusă de directorul general al Prime Energy Power (acționar majoritar în Greenprav SRL), Derek Madden, a participat ieri la inaugurarea oficială a lucrărilor, împreună cu edilul-șef al orașului Bușteni, Emanoil Savin.

De asemenea, delegaţia a discutat cu autorităţile identificarea unor modalități concrete de intensificare a colaborării și de dezvoltare de proiecte în domeniul turistic în Bușteni.