Stiri: Energie

Ajutor de stat CE Oltenia.

Grevă Complexul Energetic Oltenia. Decizia Guvernului

17.01.2019

Grevă Complexul Energetic Oltenia. Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă a anunțat că, începând cu data de astăzi, 17 ianuarie, Corpul de control al primului-ministru a declanşat un control la societatea Complexul Energetic Oltenia – S.A.

Grevă Complexul Energetic Oltenia. Obiectivele controlului

Obiectivele controlului constau în verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanţă corporativă, modului de stabilire şi acordare a drepturilor de natură salarială pentru personalul societăţii Complexul Energetic Oltenia – S.A., respectarea normelor de sănătate şi securitate în muncă la nivelul acestei entităţi, exploatarea resurselor minerale şi constituirea stocurilor, realizarea programelor anuale de investiţii şi dezvoltare.

Grevă Complexul Energetic Oltenia. De ce sunt angajații nemulțumiți?

Controlul are loc în condițiile în care de luni, 14 ianuarie 2019, minerii de la Complexul Energetic Oltenia au întrerupt voluntar lucrul. Aceștia sunt nemulțumiți de salariile pe care le primesc. În urma negocierilor avute cu conducerea CE Oltenia, reprezentanții minerilor nu au ajuns încă la nicio înțelegere.

Grevă Complexul Energetic Oltenia. Alte acțiuni de control

Corpul de control al primului-ministru a mai efectuat acţiuni de control ce au vizat alte obiective:

– încheierea de către societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. a unui contract de transfer al activului Unităţii Miniere de Carieră Berbeşti către societatea Centrala Electrică de Termoficare Govora S.A. Râmnicu Vâlcea;

– preluarea de către societatea Electrocentrale Grup S.A. a datoriei societăţii Termoelectrica S.A. faţă de societatea Complex Energetic Oltenia S.A;

– respectarea de către societatea Complex Energetic Oltenia S.A. a prevederilor legale cu privire la angajarea şi plata cheltuielilor de sponsorizare şi a altor cheltuieli de finanţare a unor activităţi sportive.

Dintre acestea, în anul 2018, au fost finalizate două acţiuni de control ce au vizat primele două obiective enunţate mai sus, iar concluziile au fost comunicate instituţiilor abilitate.

Grevă Complexul Energetic Oltenia. Au fost sesizate organele de urmărire penală

Totodată, au fost sesizate organele de urmărire penală pentru verificări şi măsuri potrivit competenţelor.

Citește și Măsuri fiscale 2019: Este nevoie de predictibilitate