Greva din sistemul sanitar, suspendată temporar

02.11.2016

În urma aprobării, în cadrul ședinței reunite a Comisiilor de muncă și de buget din Camera Deputaților, a amendamentelor aduse de Federația SANITAS la O.U.G. 20/2016, aceasta a decis suspendarea temporară a acțiunilor de protest.

Cu toate că reprezentanții Guvernului susțin că amendarea OUG este inoportună și că greva din sistemul sanitar este ilegală, cvorumul a putu fi asigurat, iar amendamentele au putut fi aprobate prin votul deputaților rămași în sală, după ce o parte dintre aceștia s-a retras, ca susținere a Guvernului.

Astfel, introducerea categoriilor omise din OUG 20/2016 in grilele noului document legislativ (personalul TESA, angajații din DSP-uri, etc), calcularea sporurilor la salariul din 2016 pentru tot personalul medico-sanitar, echilibrarea veniturilor salariaților din clinic si neclinic, introducerea grilelor de salarizare la nivelul spitalelor neclinice pentru lucrătorii din asistenta socială, etc, pot deveni realitate. Pentru aceasta, se așteaptă votul final din plenul Camerei Deputaților.

 

 

Citiți și despre: