Mersul Trenurilor 2021

Grevă la CFR! Angajații cer majorări salariale

19.01.2019

Grevă la CFR. Angajații din sistemul feroviar cer majorări salariale de 50%. Aceștia anunţă că vor organiza un miting de protest pe 4 aprilie, conform unui comunicat al Confederaţiei Sindicale Naţionale – Meridian.

Comitetul Director al Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR) s-a reunit pe data de 17 ianuarie 2019, la sediul Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian (CSN Meridian) pentru a stabili direcţiile de acţiune în primul semestru al anului.

Grevă la CFR. Întâlnirea Consiliului Naţional de Conducere al FSTFR

În urma discuțiilor, membrii Comitetului Director au hotărât ca în data de 14 februarie 2019 să se organizeze întâlnirea Consiliului Naţional de Conducere al FSTFR care va fi prezidată de Ion Popescu, preşedintele CSN Meridian. În plus, în data de 4 aprilie 2019, în contextul programului de activităţi pentru marcarea Zilei Feroviarului, se va organiza un protest.

Grevă la CFR. Statutul Personalului Feroviar

Sindicatele solicită adoptarea de urgenţă a Statutului Personalului Feroviar. De asemenea, ei cer şi rezultate concrete privind alocarea fondurilor europene pentru modernizarea parcului de trenuri ale CFR Călători, dar şi pentru a aduce infrastructura feroviară din țara noastră la standardele UE.

Sindicaliştii precizează că Guvernul României are obligaţia de a capitaliza CFR Călători în 2019 pentru modernizarea a cel puţin 600 de vagoane şi a circa 200 de locomotive.

Grevă la CFR. Compensații

Aceștia mai solicită şi acordarea compensaţiilor reale operatorilor de transport feroviar de călători, astfel încât CFR Călători să nu mai înregistreze în mod artificial pierderi, respectiv să se aprobe bugetul de venituri şi cheltuieli CFR Călători pe 2019 pe profit 3%, aşa cum ar rezulta dacă compania ar fi corect compensată pentru serviciile publice de interes general realizate.

Grevă la CFR. Pe lista revendicărilor se mai află:

  • numirea unui ministru al Transporturilor competent,
  • creşterea salariilor ceferiştilor cu 50%,
  • anularea Ordinului Ministrului Transporturilor (OMT) nr. 1853 din 2018 şi a OMT nr. 1856 din 2018
  • accelerarea investiţiilor guvernamentale în infrastructura feroviară

Citește și Programul Investește în tine: Guvernul alocă un plafon de garanții de 1 miliard de lei

 

 

 

Citiți și despre: