Stiri: Logistica

Greva la metrou noiembrie 2018

Greva la metrou de miercuri a fost anulată

20.11.2018

Grevă la metrou noiembrie 2018. Greva de la metrou de miercuri, 21 noiembrie 2018, a fost anulată. Anunțul a fost făcut de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM). Astfel, Consiliul General de la Unitatea – Sindicatul Liber Metrou a luat astăzi decizia să amâne declanşarea grevei generale până după o primă întâlnire cu noul ministru al Transporturilor.

Grevă la metrou noiembrie 2018. Anunțul făcut de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou

Sindicatul a anunțat că urmează să discute cu noul ministrul al Transporturilor, când aceasta va fi numit.

„Ca urmare a faptului că, la data trimiterii comunicatului de presă de ieri, nu aveam confirmarea schimbării conducerii Ministerului Transporturilor, Consiliul General USLM întrunit azi, 20.11.2018, în şedinţă extraordinară, a hotărât amânarea declanşării grevei propriu-zise până după instalarea noului ministru al Transporturilor şi prima întrevedere cu acesta în calitate de mediator al prezentului conflict colectiv de muncă, la o dată ce urmează să o anunţăm”, au explicat reprezentanții USLM.

Grevă la metrou noiembrie 2018. Decizia Tribunalului București

Luni, Tribunalul Bucureşti a declarat nelegală greva de avertisment declanşată de Unitatea -Sindicatul Liber Metrou pe data de 15 noiembrie 2018. Motivul este următorul: sindicatul nu a respectat Legea dialogului social.

„Instanţa constată nelegalitatea declarării şi declanşării grevei de avertisment în data de 15.11.2018, între orele 4.00-6.00, la nivel de Metrorex SA. Conducerea Metrorex îşi manifestă disponibilitatea pentru continuarea negocierilor, conform Legii dialogului social şi face apel la angajaţii săi să ia în considerare că asigurarea transportului călătorilor la timp şi în siguranţă este prioritară”, a anunțat Metrorex, într-un comunicat de presă.

Citește și Grevă Metrorex. Tribunalul București: Sindicaliștii nu au respectat Legea dialogului social

Angajaţii Metrorex ar fi trebuit să intre în grevă generală pe perioadă nedeterminată începând de miercuri, 21 noiembrie. Protestul ar fi avut loc între orele 4:00 – 16:00.

Grevă la metrou noiembrie 2018. Noul ministru al Transporturilor

Momentan încă nu se știe cine va fi noul ministru al Transporturilor, în condițiile în care președintele Klaus Iohannis a decis să refuze propunerea făcută de coaliția de guvernare.

Citește și Grevă la metrou 21 noiembrie 2018. Anunțul făcut de Primăria Capitalei