Stiri: Social

Greve masive în Franţa. Ce trebuie să ştie turiştii care merg în această ţară?

01.06.2016

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc în Franţa că, pe fondul noului proiect al Legii Muncii şi adoptării acesteia în procedură accelerată, principalul sindicat din Franța – CGT, a anunțat continuarea mişcărilor sociale pe întreg teritoriul Franței, care va acoperi mai multe sectoare de activitate.

De asemenea, continuă să fie afectată şi aprovizionarea combustibililor, multe dintre rafinării continuând acţiunea grevistă, la fel ca şi angajații centralelor nucleare.

Începând din seara zilei de 31 mai, sindicatele L’Unsa, CFDT, CGT şi SUD Rail, au depus preaviz de grevă pe perioadă nedeterminată.

Transporturile în comun (metrou, RER, tren) sunt perturbate, precizându-se că din data de 2 iunie 2016, CGT (sindicatul regiei de transport parizian) a lansat un apel la grevă pe termen nedeterminat, astfel că, în Paris şi în Ile de France, transportul în comun va fi afectat.

Persoanele care au programate călătorii în această perioadă, cu utilizarea infrastructurii feroviare franceze, sunt rugate să confirme orarul prin compania de transport.

Cu privire la implicaţiile greviste ale Aviației Civile, în domeniul transportului aerian, pe site-ul companiei aeriene Air France a fost postat un comunicat din care reiese că zborurile şi cursele aeriene vor fi perturbate în perioada de week-end, de vineri, 3 iunie, până duminică, 5 iunie.