Stiri: Constructii

Grundfos va lansa o campanie de Buy Back pentru pompele de circulație

16.09.2014

Cel mai mare producător de pompe de circulație la nivel mondial, Grundfos, a anunţat lansarea programului RABLA pentru pompele de circulație, compania propunându-şi să comercializeze peste 10.000 de produse prin programul de Buy Back derulat în această toamnă în ţara noastă

Utilizând noile pompe, românii vor face o economie importantă la energie deoarece acestea au un consum redus la jumătate, în comparație cu modelele vechi, cu motor asincron.

Potrivit estimărilor companiei, pe parcursul unui an, un consumator care utilizează o pompă nouă, împreună cu un sistem de încălzire tip centrală sau încălzire prin pardoseală, va face o economie la energie de 3.360 KW, adică de aproximativ 1.680 lei, pe an.

Per total, Grundfos estimează că, la nivel național, economia de energie electrică realizată prin această campanie de Buy Back este de aproximativ 33.600.000 KW, pe parcursul unui an.

Modelele de pompe incluse în campanie sunt UPS2, Alpha 2 și Alpha 2 L.

„Consumatorii români care vor să își schimbe pompa trebuie să predea o pompă veche de circulație, de uz domestic, indiferent de marcă sau de producător, până la finalul anului, la distribuitorii autorizați Grundfos sau la magazinele partenere”, au explicat reprezentanţii companiei.

Având o producţie anuală de peste 16 milioane de pompe, Grundfos este cel mai mare producător mondial de pompe de circulație.