Grup de firme DOREX/DEX BEER, transportator, operator logistic și distribuție numerică a produselor alcoolice și non-alcoolice

Portofoliul de clienți al grupului cuprinde 1.500 de firme din sectorul băuturilor alcoolice și non alcoolice, precum și din sectorul snacksurilor. Misiunea principală a DOREX este aceea de a oferi servicii de calitate. Punând accentul pe acest aspect, compania a reușit să se evidențieze prin excelență în execuție și să își păstreze statutul de firmă de încredere, dobândit în cei 29 de ani de activitate. Experiența a fost și rămâne în continuare punctul forte al companiei. Din 1991 și până în prezent, DOREX s-a confruntat cu o piață a afacerilor într-o continuă schimbare, dar de fiecare dată a reușit să se adapteze și să se redimensioneze în funcție de cerințele furnizorilor și ale clienților.

Cealaltă companie din grup, DEX BEER, a trecut, de-a lungul timpului, prin multe etape care au contribuit la formarea și dezvoltarea continuă a companiei, dar și a fiecărui membru al echipei. Compania a pornit la drum cu o premisă clar creionată, aceea a unei afaceri pe termen lung, și a investit permanent pentru a putea ține pasul cu schimbările din piață, dar și cu concurența.

Încă de la început, DEX BEER a vizat o poziție dominantă pe piața locală, poziție pe care a obținut-o și menținut-o printr-o viziune de afaceri realistă, prin muncă, consecvență și perseverență.

De departe, cele mai însemnate etape din evoluția companiei au fost cele în care au fost încheiate contracte cu firme de renume internațional și achiziționarea depozitului în care compania își desfășoară activitatea.

Dex Beer, distribuție numerică a produselor alcoolice și non-alcoolice

Dex Beer se axează pe distribuția numerică a produselor alcoolice și non-alcoolice (fiind distribuitor), iar Dorex și-a dedicat activitatea transporturilor de mărfuri și serviciilor logistice și de depozitare (fiind operator logistic și transportator). În prezent, compania deține o singură locație, în Focșani, cu o capacitate de depozitare de 8.000mp, fiind astfel unul dintre cele mai mari depozite logistice din zona Moldovei. Ca arie de acoperire, în ceea ce privește firma Dex Beer, aceasta deservește județul Vrancea. Activitatea firmei Dorex, în schimb, este extinsă pe întreg teritoriul țării.

În vederea extinderii, în anul curent, Dex Beer a făcut investiții pentru achiziționarea de autoturisme și autoutilitare noi care măresc capacitatea de livrare

Dorex a investit în achiziționarea de semiremorci de ultimă generație care suplimentează capacitatea de încărcare. Semiremorcile ultra-ușoare urmează să fie livrate în cel mai scurt timp, și reprezintă o adevărată inovație în domeniu, punând accentul pe economie, ecologie și excelență. Greutatea proprie redusă a semiremorcilor permite o sarcină utilă maximă, și astfel transportarea unor cantități mai mari de mărfuri, în condițiile în care costurile operaționale se reduc.

Soluții pentru eficientizarea activității companiei

Pentru eficientizarea activității, compania a investit și a dotat parcul auto (format din 50 de autoturisme, autoutilitare și tir-uri) cu sisteme de monitorizare GPS, lucru care permite o păstrare și evidență clară a rutelor, distanțelor parcurse, dar și a timpilor de lucru sau de staționare. În acest moment, portofoliul de clienți cuprinde 1.500 de firme din sectorul băuturilor alcoolice și non alcoolice, precum și din sectorul snacksurilor, numărul acestora fiind în continuă creștere. Întreaga activitate a companiei este susținută de o echipă formată din circa 50 de angajați în cadrul firmei Dex Beer și 30 angajați în cadrul firmei Dorex.

Echipa DEX BEER este formată din 50 de angajați dedicați misiunii și valorilor companiei

În viziunea companiei, candidatul ideal este cel care încearcă să se autodepășească, care este interesat în permanență să cunoască cele mai noi tehnici din domeniul său de activitate, să se mențină la curent cu ultimele tendințe în domeniu, astfel încât fiecare membru al echipei să contribuie la plasarea companiei printre cele mai apreciate în acest domeniu de activitate.

Experiența și pregătirea personalului reprezintă alți factori majori care influențează deciziile în ceea ce privește recrutarea personalului în cadrul companiei DEX BEER. „Provocarea momentului referitoare la resursa umană este gestionarea crizei de personal, cauzată de exodul masiv în afara țării. Încercăm să depășim această criză oferind pachete motivaționale angajaților noștri”, ne-a declarat Dl. George Țîru, Administratorul grupului de firme.

Comunitatea, mediul înconjurător și extinderea activității

Compania își concentrează atenția către colectarea selectivă a deșeurilor rezultate în urma activităților și se asigură că misiunea ecologizării mediului este îndeplinită prin intermediul firmelor de colectare/reciclare. În plus, DOREX  a realizat importante investiții în achiziționarea semiremorcilor care reduc emisiile de gaze și zgomot, cu efect benefic atât asupra oamenilor și comunității, cât și asupra mediului.

Pentru perioada următoare, DEX BEER își concentrează eforturile în direcția diversificării portofoliului de produse comercializate

„Strategiile de business pe care ne dorim să le aplicăm în perioada imediat următoare sunt diversificarea gamei de produse comercializate și implicit creșterea portofoliului de clienți”, precizează Dl. Țîru vizavi de planurile pentru viitor.

Astfel, având în vedere că în 2019 cifra de afaceri înregistrată de ambele firme a fost de 19.500.000 de lei, reprezentanții companiei estimează pentru anul în curs o dublare a cifrei de afaceri, ținând cont de contractele nou încheiate și de investițiile făcute, atât prin înnoirea flotei, cât și în extinderea și modernizarea spațiilor de depozitare.

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/simba-invest-un-partener-de-incredere-distributie-de-calitate-pe-plan-national/