Stiri: Stiri

Grup Servicii Petroliere se extinde în Rusia

14.10.2013

Grup Servicii Petroliere, companie parte a grupului Upetrom, are de gând să își extindă afacerile pentru zona de nord a Europei, îndreptând atenția viitoarelor afaceri spre Rusia.  Planul companiei românești se axează în principal pe achiziționarea unor platforme de foraj și găsirea unor contracte satisfăcătoare.

„Avem sase platforme, iar planul este sa dublam numarul lor. Depinde cum gasim bani si contracte. Avem discutii sa preluam contracte si platforme cu contracte. (…) Problema este ca au crescut preturile pentru ca au crescut investitiile off-shore”, a declarat omul de afaceri Gabriel Comanescu, proprietarul Upetrom, notează agenția Mediafax, citată de Wall-Street.ro.

În primăvara lui 2012 Grup Servicii Petroliere anunța că a reușit să obțintă primele două contracte pentru lucrări în Marea Nordului, ambele fiind oferite de compania Wintershall Noordzee din Olanda. Contractele presupuneau lucrări pentru foraj marin cât și pentru construirea unei conducte petroliere.

„Obiectivul nostru este extinderea in nordul Rusiei, acolo nu e nimeni. Este o zona tinta puternica pentru noi. Dupa Marea Nordului ne vom axa pe Marea Neagra si Marea Mediterana, pe care le consideram aceeasi piata”, a declara Gabriel Comanescu, potrivit sursei citate..

.

Sursă: Wall-Street