Petrol si gaze

Gruppo Damidio, calitate răsplătită prin premii

01.09.2016

Gruppo Damidio este una din principalele companii de import și distribuție de lubrifianți. Gruppo Damidio a fost înființată în anul 1994, fiind specializată în comerțul cu piese și accesorii auto. Ulterior, viziunea de dezvoltare s-a axat pe gradul de specializare tehnic  și comercial în domeniul lubrifianților auto și industriali.

Astfel, compania s-a dezvoltat treptat, dobândind experiență și devenind astăzi una dintre cele mai importante și apreciate companii de import și distribuție de lubrifianți la nivel național.

„Misiunea companiei noastre este de a îndeplini exigențele partenerilor prin soluții de lubrifiere propuse, implementate și monitorizate prin intermediul indicilor de performanță stabiliți de comun acord. Echipa de Consultanți Tehnici și Vânzări, serviciile post-vânzare, suportul tehnic și marketing precum și structura logistică sunt elemente esențiale în strategia companiei pentru îndeplinirea parteneriatului definit prin viziune și misiune”, declară Dan Gheorghe, managing partner Gruppo Damidio.

Gama de servicii oferite

În urma parteneriatului semnat în anul 2013 cu compania Kuweit Petroleum Corporation, Gruppo Damidio a devenit distribuitor autorizat al brandului premium de lubrifianți Q8Oils. În plus, parteneriatul de furnizare a lubrifianților include și o serie de servicii conexe acestora.

Prin intermediul serviciului tehnic, compania propune soluția tehnică de lubrifiere pe baza analizei structurii echipamentelor în exploatare, fluxului tehnologic și operațiunilor specifice, modului și condițiilor de mentenanță uzuală și predictivă, generează chart-ul de lubrifiere și propune efectuarea de analize de ulei uzat prin intermediul programului de prelevare/monitorizare/interpretare date KRAS (program de analiză pentru lubrifianți) – dezvoltat de Q8Oils.

Gruppo Damidio oferă o gamă de servicii conexe uleiurilor și lubrifianților precum monitorizarea și testarea condiției uleiului, programe de marketing și programe de training.

Serviciul comercial optimizează soluția tehnică de lubrifiere prin tipologii unitare de lubrifianți recomandați, analize cost-benefit comparative pentru identificarea saving-urilor și implementării Key Performance Indicators. În plus, serviciul logistic oferă analiza soluției tehnice și comerciale prin optimizarea stocurilor tipologice și cantitative, precum și a costului minim de distribuție în condiția de livrare Franco-Depozit Partener.

Serviciul de marketing propune și implementează planul de marketing și comunicare, împreună cu partenerii, prin recomandări, referințe brand Q8Oils, experiențe similare la nivel global sau local, în timp ce serviciul de training și dezvoltare profesională propune și implementează planul de formare și dezvoltare profesională a echipei de consultanți tehnici și vânzări ai companiei. De asemenea, acest plan joacă un rol esențial în cadrul întâlnirilor și evenimentelor comune cu partenerii B2B și B2C.

Personalul instruit face diferența

Gruppo Damidio asigură distribuția lubrifianților Q8Oils în România prin intermediul a patru centre zonale: Timișoara, București, Brașov și Cluj, oferind cele mai complexe și prompte servicii de distribuire și post-vânzare în domeniu.

În consecință, termenul de livrare pentru produse de stoc uzual este de 48 de ore de la data confirmării comenzii partenerilor, asigurând și 24 de ore pentru situații speciale sau urgențe.

Însă, pentru a putea oferi servici de calitate, compania are nevoie de personal bine pregătit. De aceea, cei 48 de angajați din echipa Gruppo Damidio beneficiază de instruire continuă pentru a putea satisface nevoile clienților cu promptitudine și profesionalism.

Personalul companiei beneficiază de instruire și pregătire profesională continuă, fiind specializat în vânzarea de lubrifianți, marketing și aspecte tehnice specifice domeniului de activitate.

„Pregătirea profesională și instruirea continuă a membrilor echipei fac diferența între sistemul tranzacțional practicat la scară largă în piața locală și parteneriatul consultativ propus de Gruppo Damidio SA prin intermediul lubrifianților Q8Oils”, completează Dan Gheorghe.

În plus, fiind una dintre cele mai importante și apreciate companii de import și distribuție de lubrifianți la nivel național, societatea a obținut numeroase premii ca recunoaștere a calității oferite. Astfel, compania a primit, începând din 2008 până în 2014, anual, premiul I și premiul de excelență în domeniul său de activitate, premiu acordat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș (CCIAT).

În plus, Gruppo Damidio participă la numeroase evenimente, târguri și expoziții, cele mai recente fiind DemoMetal Brașov și Metal Show 2016, dedicate industriei de prelucrare a metalelor.

Strategia de dezvoltare

Strategia de dezvoltare durabilă implementată de Gruppo Damidio vizează investiția în specializarea și dezvoltarea profesională a echipei de consultanți tehnici și vânzări, dar și stabilirea și consolidarea parteneriatelor din domeniile industrial, agricultură, transporturi și auto.

De asemenea, recomandările partenerilor sunt un factor esențial în implementarea și cunoașterea valorii pe care brandul Q8Oils le incubă.

Obiectivul până în 2020 este obținerea unei cote de piață de 4-5% și creșterea brand awareness-ului cu 50%

În ceea ce privește investițiile companiei, cele mai recente au reprezentat achiziția imobilului din Timișoara, care este format dintr-un depozit logistic și birouri în valoare de 1,5 milioane de euro. În plus, principalul obiectiv pentru viitor al Gruppo Damidio este ca până în 2020, compania să obțină o cotă de piață de 4-5%, precum și creșterea brand-awareness-ului cu 50%.

Evoluția pozitivă și investițiile realizate au determinat conducerea companiei să preconizeze o creștere a cifrei de afaceri pentru anul în curs cu 10% față de 2015, când Gruppo Damidio a înregistrat 29 de milioane de lei.