Stiri: Companii

Grupul AAylex

Grupul AAylex își continuă expansiunea pe piaţa locală

26.08.2021

Grupul AAylex își continuă expansiunea și consolidarea afacerilor. Astfel, în prima parte a anului 2021, AAylex, unul dintre cei mai importanți jucători din industria alimentară, a finalizat achiziția Banvit, subsidiara locală a gigantului brazilian BRF, într-o tranzacție premieră pe piața locală. Proiectul a oferit o altă premieră pentru România, prin participarea CEC și EximBank la finanțarea achiziției.

Modelul de business al grupului AAylex

Succesul tranzacției reconfirmă modelul de afaceri al grupului AAylex, care își continuă demersurile intense de consolidare și eficientizare a activităților sale. Astfel, grupul a lansat un proiect extrem de ambițios de fuziune prin contopire a tuturor companiilor AAylex (peste 15 companii care acoperă întreg lanțul de producție și comercializare a cărnii de pasăre, precum și alte activități în zona de tehnologie și producție de energie verde).

În urma fuziunii celor 15 companii, va rezulta un jucător de talie europeană, AAylex One. Este vorba de o companie cu un capital social de peste 50 de milioane de euro și active de aproape 300 de milioane de euro.

“Datorită faptului că anumite companii ale Grupului AAylex au fost create și dezvoltate de la zero, iar altele au fost achiziționate de-a lungul timpului, este firesc acest demers administrativ pentru optimizarea tuturor fluxurilor de producție, logistică, investiții și financiare”, declară Bogdan Stanca, CEO al companiei.

NNDKP oferă asistenţă şi consultanţă juridică

NNDKP asistă AAylex în legătură cu tot acest proces complex, ca parte a unei echipe multi-disciplinare de companii de consultanță naționale și internaționale. Echipa coordonată de Valentin Voinescu, partener NNDKP, asigură consultanță juridică în legătură cu structurarea procesului, precum și cu alte aspecte din multiple arii de specialitate, precum:

  • corporate finance
  • fuziuni
  • dreptul muncii
  • dreptul mediului
  • proprietate intelectuală
  • drept imobiliar

„Suntem mândri să fim alături de acest grup antreprenorial caracterizat de viziune și ambiție și care demonstrează în fiecare zi calitățile sale de lider de piață, realizând premiere pe piața românească. Astfel de jucători transmit încredere și credința că totul este posibil, ca antreprenor român, atunci când viziunea și efortul se reunesc” a menționat Valentin Voinescu, partener NNDKP și coordonatorul asistenței acordate AAylex.

Citeşte şi Consiliul Concurenţei: Aaylex System poate să preia compania Banvit Foods