Stiri: Sanatate

Grupul Ares, preluat de un fond de investitii

Grupul Ares, preluat de un fond de investiții

04.07.2019

Fondul de investiții Highlander Partners L.P, cu sediul în Dallas, Texas, a anunțat astăzi achiziția pachetului majoritar de acțiuni în cadrul Grupului Ares. Companie fondată în 2013, Ares este lider de piață în România pe segmentul cardiologiei intervenționale, cu activitate în cinci centre.

Ce spune fondatorului grupului Ares?

“Considerăm că împreună cu partenerii noștri vom fi mult mai bine pregătiți să dezvoltăm activitatea companiei și să extindem serviciile oferite de Ares în toată țara, însă mai mult decât atât, vom avea capacitatea să continuăm într-un ritm accelerat inovarea medicinei endovasculare în România. Cu experiența anterioară vastă a echipei locale în domeniul serviciilor medicale, avem convingerea că Highlander este un partener ce va aduce suport companiei atât din punct de vedere strategic, cât și financiar.”, a afirmat Dr. Oren Iancovici, CEO și Fondator Ares.

Echipa medicală a Centrelor de Excelență Ares este formată din cardiologi intervenționiști reputați și oameni cheie ai acestei industrii. Aceștia provin atât din România, cât și din Europa.

Grupul Ares. Prima investiție din România

“Am petrecut doi ani evaluând o gamă vastă de oportunități în România și suntem foarte încântați să anunțăm prima invesiție pe teritoriul acestei țări. Ares întrunește toate caracteristicile investiționale urmărite de-a lungul timpului. Este un lider de piață condus de o echipă de management foarte bine pregătită, activează în sectorul serviciilor medicale private, sector ce se așteaptă să se dezvolte pe măsură ce economia României va progresa”, spune Ben Slater, Director al Highlander Partners și Coordonator al biroului din România.

Grupul Ares. Conducerea

Fondatorii companiei, Oren Iancovici și Iulian Pleșcan, vor continua să își exercite rolurile de Director Executiv (CEO), respectiv Director de Dezvoltare (CDO).

Prin intermediul parteneriatului cu Dr. Iancovici și Dl. Pleșcan, cât și alături de restul echipei Ares, Highlander își dorește să accelereze dezvoltarea companiei. Este vorba de deschiderea unor noi centre pe teritoriul țării și îmbunătățirea celor existente.

Prin aceste eforturi de dezvoltare se așteaptă să determine creșterea accesibilității la proceduri intervenționale minim invazive de top a pacienților români, acces care în momentul de față este limitat.

Grupul Ares. Un potențial de dezvoltare semnificativ

“Suntem entuziasmați că acest parteneriat reunește viziunea fondatorilor Ares cu cea a echipei Highlander România, implicată anterior într-o serie de investiții de succes în domeniul serviciilor medicale. Estimăm un potențial de dezvoltare semnificativ pentru Ares”, a precizat Jeff Hull, President și CEO al Highlander Partners.

Acesta a mai spus că este încrezător în impactul social al acestei companii.

Consultantul legal

Firma RTPR Allen & Overy a asistat Highlander Partners în calitate de consultant legal, și TS Partners în calitate de consultant financiar și fiscal. Pentru Grupul Ares consultantul legal a fost firma Toacse, Iavolschi și Asociații, iar cel financiar compania Contradiction.

Citește și Ce locuri de muncă au căutat românii în iunie 2019? Companiile care au făcut angajări