Stiri: Agricultura

Grupul Bunge are un nou managing director pentru România

11.08.2014

Grupul Bunge, unul dintre liderii globali în domeniul agribusiness și alimentar, a anunțat numirea lui Stephen Karl în funcţia de managing director pentru Bunge Prio România începând cu 1 septembrie. Acesta îl înlocuiește pe Giovanni Quaglia, al cărui mandat temporar la conducerea companiei în România se va încheia la dat de 31 august.

Stephen Karl a ocupat anterior poziţia de managing director, timp de doi ani, la Almos Group România, companie care deţine peste 5.000 de hectare în judeţul Neamţ.

De asemenea, Karl a lucrat 10 ani în cadrul grupului BASF ocupând diferite poziții în grup în Statele Unite, Germania, Noua Zeelandă, Spania, iar între anii 2008 şi 2011 acesta a fost Head of Agriculture pentru România şi Bulgaria.

Bunge Prio este un joint-venture creat în anul 2012 între Bunge și Martifer, care integreazã capacitãțile de colectare și procesare a semințelor oleaginoase deținute de cele douã companii în România si Bulgaria.

Grupul este unul dintre cei mai importanți traderi de pe piața localã și lider în piața de ulei îmbuteliat și în producția de bio-diesel. Prin facilitãțile sale integrate de producție din Buzãu și Lehliu, Bunge Prio are o capacitate de prelucrare semințe oleaginoase de peste 1 milion de tone.