Sanatate

Grupul de firme MedLife Brașov depășește 20 de milioane de euro în 2018

01.04.2019

Pentru anul în curs, grupul își propune să mențină ritmul dinamic de dezvoltare.  Povestea Policlinicii de Diagnostic Rapid MEDLIFE a început acum 25 ani, când un grup de opt medici din Brașov a descoperit nevoia pieței și a pacienților de a primi un diagnostic corect  , complet și rapid. Astfel, au înființat Policlinica de Diagnostic Rapid în Livada Vulturului – pornind de la un laborator și continuând să se extindă cu mai multe specialități, plus imagistică.

De-a lungul timpului, PDR s-a confruntat cu o piață în schimbare, atât a pacientului, cât și a resurselor umane, însă proiectul a crescut treptat și sigur prin dezvoltarea expertizei medicale și a resurselor tehnologice.

PDR a fost, în primul rând, o provocare profesională, crescută din pasiune pentru vocația de medic, implicațiile financiare fiind mai degrabă un rezultat al muncii decât un scop în sine

În 2010, PDR a trecut la următorul nivel, când MedLife a preluat 80%. Succesul acestui pas a fost asigurat printre altele și de valorile comune ale celor două instituții medicale – respectul față de pacienți, onestitatea profesională, pasiunea de a face medicină și înțelegerea acestei vocații în toate valențele ei.

Odată cu MedLife a apărut și spitalul multidisciplinar Turnului, iar dezvoltarea companiei a mers pe toate planurile: financiar, tehnologic, de cunoaștere a pieței.

Servicii de laborator, Hyperclinici și Spitale

Liniile de business ale PDR MedLife sunt reprezentate de servicii de laborator, hyperclinici, spitale, maternitatea MedLife Eva și servicii corporate.

Serviciile de laborator sunt furnizate în prezent în cadrul celor două laboratoare, în Brașov și Sf. Gheorghe, dar efectivul cuprinde în plus peste 30 de puncte de recoltare și 8 microclinici în Brașov, Covasna, Mureș și Harghita.

De 5 ani, PDR este în top 10 la nivel național, independent de Medlife

Conceptul de hyperclinică se apropie de one-stop-shop. Mizează pe colaborarea interdisciplinară între specialități medicale diverse care se află într-o singură clinică, alături de un centru puternic de imagistică. Scopul este ca circuitul pacientului să fie complet – de la diagnostic rapid până la tratament.

Spitalul multidisciplinar MedLife PDR Turnului este organizat pe două secții: medicală și chirurgie. Secția Medicală cuprinde următoarele specialități – oncologie, hematologie, interne, cardiologie, endocrinologie, gastroenterologie, iar secția chirurgie cuprinde chirurgie generală, urologie, ginecologie, chirurgie plastică, ORL și ortopedie.

Filosofia Spitalului MedLife PDR Turnului se bazează pe siguranța pacienților, calitatea serviciului și pe o abordare integrată a cazurilor

Fondată în anul 2007, Maternitatea MedLife Eva este alături de mămicile din Brașov de peste 12.000 de nașteri. Oferă investigații în domeniul obstetrică ginecologie, neonatologie/pediatrie, imagistică și nutriție.

Maternitatea MedLife Eva oferă mămicilor un mediu prietenos, alături de o atitudine profesionistă și empatică, astfel încât nașterea să fie un moment de neuitat.

Divizia corporate a MedLife Brașov cuprinde 400 de companii (profilaxie și prevenție) și peste 50.000 de arondați.

Compania deține acreditare CONAS pe spitale, certificări ISO a liniilor de business și RENAR pentru laboratoare

Dotarea tehnică a Policlinicii de Diagnostic Rapid MedLife

Abordarea MedLife PDR se bazează pe un traseu complet al pacientului, astfel încât fiecare caz să aibă parte de rezolvare integrală. „Credem în lucrul în echipă și oferim pacientului traseul optim pentru îmbunătățirea stării de sănătate, acesta bucurându-se de atenție sporită în fiecare etapă a procesului de vindecare”, a declarat Dan Gherghina, director executiv al Complex Turnului în cadrul MedLife.

Cele mai importante proiecte de modernizare au vizat extinderea Complex Turnului cu o nouă hyperclinică cu 24 de cabinete și mărirea numărului de paturi.

În ceea ce privește tehnologia disponibilă în cadrul tuturor punctelor de lucru, reprezentanții companiei afirmă că dotarea de care dispun în prezent dovedește faptul ca PDR MedLife ține pasul cu tot ceea ce înseamnă tehnologie în domeniu. În acest moment MedLife PDR deține două CT, două aparate RMN noi, zeci de ecografe, dar și două linii de gastroenterologie și trei linii de endoscopie și laparoscopie. Mai mult, MedLife oferă cel mai performant serviciu de radiologie  intervențională din Brașov la momentul actual. Totodată este deocamdată și singurul furnizor din piața brașoveană care pune la dispoziția pacienților tehnici de ultimă generație în gastroenterologie, precum ecoendoscopia digestivă și Colangio Pancreatografia Retrogradă Endoscopică (ERCP).

MedLife PDR ține pasul cu tehnologia și în cazul laboratorului care acoperă toate specialitățile, fiind în momentul de față singurul cu laborator local de Histologie. Ca direcții de modernizare, laboratorul a fost dotat recent cu ultima generație de analizoare compacte cu sisteme modulare de chimie și imunologie (Abbott) și analizor Sysmex XN de hematologie.

Responsabilitate socială

Facem România Verde este prima campanie Medlife de responsabilitate socială dedicată protejării mediului. Această campanie este realizată în parteneriat cu Fundația Conservation Carpathia și are drept scop plantarea a câte un copac pentru fiecare copil născut în maternitățile Medlife. În cadrul proiectului Facem România Verde, 10 hectare de teren din munții Făgăraș au fost reîmpădurite.

La distanță de un an de la lansarea proiectului Facem România Verde, MedLife a finalizat reîmpădurirea a 10 hectare de teren, prin plantarea a 40.000 de puieți de brad, fag și molid.

În cadrul acestui eveniment, o echipă de 60 de voluntari MedLife, formată din medici și personal de suport, s-a reunit pe data de 26 octombrie și a plantat 1.500 de puieți

Proiectul Facem România Verde a fost lansat în luna noiembrie a anului 2017 și reprezintă un demers inițiat de MedLife pentru a genera o schimbare pozitivă în responsabilitatea față de mediul înconjurător. Obiectivul final vizat de proiect este de reconstrucție ecologică a unei zone de 10 hectare din munții Făgăraș.

O altă direcție de responsabilitate socială este implicarea în campanii de donare de sânge. „Împreună cu Centrul de Transfuzii Brașov, organizăm anual campanii de donare de sânge, în special adresate colaboratorilor corporate. Donarea are loc pe parcursul a câteva zile, în centrele MedLife sau chiar la sediul partenerilor”, a precizat reprezentantul departamentului de marketing MedLife PDR.

Strategia PDR MEDLIFE din perioada imediat următoare

Pentru anul 2019, strategia vizează dezvoltarea  organică a Complexului Turnului în cea mai mare platformă medicală din Brașov cu specialități integrate – oncologie, interne, nutriție și diabet, chirurgie generală, chirurgie plastică, ORL, ortopedie, traumatologie, obstetrică-ginecologie.

MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, anunță încheierea anului 2018 cu o cifră de afaceri pro-forma, consolidată la nivel de grup, în valoare de 804 milioane de lei, înregistrând astfel o creștere de 29% față de 2017. În prezent, compania deține peste 1.200 de angajați și doctori colaboratori.

Grupul de firme MedLife Brașov a avut în 2018 o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de euro și o creștere de peste 4 ori în ultimii 5 ani, anul acesta estimând o creștere de peste 15%

În acest an, reprezentații grupului MedLife își propun să mențină ritmul dinamic de dezvoltare. Compania a început anul prin anunțarea achiziției pachetului majoritar din grupul de firme Rozsakert Medical Center din Ungaria, fiind singurul operator român de servicii medicale private care se extinde peste hotare.