FMCG

Diana

Grupul DIANA, investiții strategice în extindere și dezvoltarea portofoliului

01.10.2022

Grupul a preluat integral societatea MAGIC TIC TAC, preluare tradusă prin adăugarea brandului Pescăria Magic și a unei rețele de magazine proprii. DIANA este un grup de companii de familie, 100% românesc, ce se dezvoltă continuu și armonios în mijlocul  comunității, cu pasiune pentru lucrul bine făcut. Creșterea înregistrată de-a lungul timpului a fost și este una constantă, susținută de etape bine planificate, precum procesul de retehnologizare a liniei de afaceri DIANA Abator și Fabrică de Mezeluri, care a absorbit peste 8 milioane de euro, direcționați către extinderea și aducerea la cele mai moderne standarde a fluxurilor tehnologice ale fabricii de mezeluri, paralel cu extinderea și modernizarea secțiilor de tranșare, ambalare și livrare/picking. Toate aceste investiții conferă acum posibilități crescute și variate pentru dezvoltarea de produse, dar și de îmbunătățire și diversificare a portofoliului.

„Cu siguranță cel mai important reper al anului pentru grupul DIANA este preluarea integrală a companiei MAGIC TIC TAC, tradusă prin adăugarea în portofoliu a brandului Pescăria Magic și adăugarea la liniile de afaceri ale grupului a unei fabrici dotate cu tehnologie de ultimă oră, care dispune de spații de depozitare, prelucrare, procesare, ambalare și livrare a peștelui, produselor din pește și de o rețea proprie de magazine”, ne-a declarat doamna Adina Crăciunescu, Managing Partner al grupului de companii DIANA.

Grupul DIANA continuă să modernizeze rețeaua de retail Magazine DIANA

Anul în curs a început prin consolidarea prezenței ca retailer în județul Argeș, cu inaugurarea magazinului din Pitești – al cincilea în acest județ. În județul Vâlcea, în luna septembrie a fost deschis un magazin la Copăcelu, cu suprafață de peste 400 de metri pătrați, o sortimentație de 6.000 de produse, care acoperă toate necesitățile zilnice (vitrină asistată și o vitrină self service cu produse DIANA, carne proaspătă și preparată, produse și preparate din carne, zonă de fructe și legume și game generoase și variate de produse nealimentare, de la întreținerea casei, îngrijire personală, veselă, până la hrană pentru animale), parcare proprie și un punct de plată pentru facturi la utilități.CCH

Pentru lunile următoare sunt deja pregătite alte inaugurări, tot în județul Vâlcea. În 2021 s-au alăturat rețelei noile magazine din Bălcești, Republicii, Lăpușata, Drăgășani 3, Nicolae Bălcescu, Ostroveni W, toate localizate în Vâlcea.

Totodată, în tot acest interval, la nivelul rețelei Magazine DIANA au continuat relocările și modernizările, cu magazinele din  Polovragi, Călimănești, Budești, Rapsodia, Novaci și Horezu. Suprafețele au fost mărite și aduse la standarde moderne de retail, ceea ce a permis extinderea raioanelor, gamelor și categoriilor de produse, numărului de SKU-uri listate, a numărului de case de marcat și diversificarea serviciilor oferite, de la cornere bakery sau pentru prepararea in store de sucuri naturale până la zone cu servire asistată pentru meniuri gătite.

DIANA Gourmet a fost primul concept de magazin dedicat exclusiv produselor alimentare premium și bio lansat în Vâlcea. Este un concept care a atras un număr semnificativ de clienți, astfel încât, la doi ani de la inagurarea primului magazin a fost deschis cel de-al doilea, amplasat în cel mai mare mall din municipiul Râmnicu Vâlcea, urmat apoi de corners in store în magazinele DIANA a căror suprafață a permis implementarea conceptului – Magazin DIANA Dem Rădulescu și Magazin DIANA Drăgășani 3.

DIANA Gourmet a fost primul concept de magazin dedicat exclusiv produselor alimentare premium și bio lansat în Vâlcea

Modificările aduse gamei de produse și servicii

La nivelul sortimentației de produse și preparate din carne DIANA, ultimii ani au venit periodic atât cu decizii ținând de managementul și optimizarea portofoliului, cât și cu multe noutăți. Astfel, a fost diversificată gama de mici DIANA, gamele de produse proaspete, feliate și marinate. Gama Bun de Grătar a fost extinsă cu Tartufo –  Tartufo Fine Burger și Cârnați Tartufo, al căror gust vine cu un element surpriză, trufa albă, cu un miros și gust inconfundabil. O alta gamă de produse care a fost extinsă în 2020 este cea cu produse atestate Rețetă Consacrată Românească – Parizer din Carne de Vită, Crenvurști din Carne de Vită, Cabanos din Carne de Vită și Porc.LINPAC-Packaging

„Cel mai recent produs adăugat portofoliului este Deliciul Boierului, un preparat ready to eat, o terină lansată la începutul lunii iunie 2022, ca o extensie a gamei de Produse BoiereștiMușchi Boieresc, Ceafă Boierească, Piept Boieresc. Obținute din carne proaspătă de porc, afumată lent și folosind doar lemn de esență tare, produsele sunt disponibile clienților în variantele vrac și produse feliate, ambalate în atmosferă protectoare. Sunt preparate ready to cook, care răspund atât preferințelor pentru rețete și gusturi tradiționale, cât și tendințelor de consum nou conturate, orientate către cantități mici, chiar monoporții, și timp redus de gătire”, precizează doamna Adina Crăciunescu.

Cel mai recent produs adăugat portofoliului DIANA Abator și Fabrică de Mezeluri este Deliciul Boierului, un preparat ready to eat, o terină lansată la începutul lunii iunie 2022, ca o extensie a gamei de Produse Boierești

Gama cuprinde și Salamul Boieresc, a cărui poveste începe cu bucăți de pulpă proaspătă de porc, de cea mai bună calitate, mărunțite potrivit și rânduite apoi cu un praf de condimente naturale. Este lăsat domol la afumat și apoi maturat o săptămână, până când aromele se întrepătrund, pentru a oferi o textură fragedă și experiența unui gust intens, sățios.Vitalim

Dacă ne referim la produsele care generează cele mai bune cifre în vânzări la acest moment, trebuie menționate Salamul Afumat DIANA, Cârnații Trandafir, pregătiți după o rețetă neschimbată de aproape 30 de ani ani, Crenvurștii Pui și Cârnații pentru Grătar.

Alocarea de resurse către liniile principale de business

Strategia investițională pe termen mediu presupune alocarea de resurse semnificative către cele trei linii de business ale grupului DIANA. În plus, se investește în continuarea procesului de digitalizare.

Alte direcții de investiții vizează achizițiile și remodelările de terenuri, clădiri și spații necesare organizării fluxurilor, pentru cele două linii de afaceri din industria alimentară, respectiv DIANA Abator și Fabrica de Mezeluri, Pescăria Magic și pentru rețeaua de retail Magazine DIANA.

Magazinele Pescăria Magic vor face și ele obiectul unor proiecte de remodelare, în condițiile în care pentru această linie de afaceri a fost deja demarat un amplu proces de rebranding. Și nu în ultimul rând, parte din resurse vor continua să fie direcționate către recrutarea și calificarea de personal.

Strategia investițională presupune alocarea de resurse semnificative către cele trei linii de business ale grupului DIANA

„Pentru 2022, avem o certitudine – creșterea grupului prin preluarea brandului Pescăria Magic, iar ca și estimări, o creștere a indicatorilor financiari de două cifre, la fel și în ceea ce privește volumul de investiții. Avem pregătite strategii generale și planuri de rezervă. Încă avansăm într-un context cu necunoscute, dar avem încredere că vom continua pe un trend ascendent”, detaliază doamna Adina Crăciunescu, acționar al grupului DIANA.Litera-Meat

O altă componentă a grupului este linia de tricouri DIANA T-shirts, care a pornit de la câteva mesaje de pe pereții magazinelor, care au prins la public. Așa s-a ajuns la brandul DIANA T-shirts, un brand despre și pentru oameni curajoși, liberi și visători, care vor să anuleze regulile cotidiene și să spargă tiparele. Disponibile în trei variante de culoare și cu cinci variante de mesaj, tricourile sunt listate în rețeaua de retail, dar și pe una dintre cele mai cunoscute platforme de e-commerce la nivel național.

Un alt proiect DIANA urmărește implementarea de măsuri de eficiență energetică, în vederea înregistrării de economii în consumul de energie și evitarea emisiilor de gaze cu efect de seră.

O campanie aniversară de anvergură

Pentru companiile grupului DIANA, sprijinul acordat organizațiilor, implicarea și asocierea cu evenimente și cauze de interes pentru comunitățile din Vâlcea sau alte localități sunt practici curente. Vara lui 2021 a fost una extrem de activă din acest punct de vedere. În primul rând, compania a organizat o serie de evenimente pentru a marca cei 30 de ani de existență a grupului DIANA. Let’s Meat Festival a deschis această serie – un eveniment organizat în aer liber, la Summer Camp Brezoi, un fusion excelent de muzică și gastronomie – care a răsfățat gustul cu produsele savuroase DIANA, reinventate cu arome și texturi de sărbătoare de Chef Alex Rada și Chef Ștefan Borleanu.

Festivalul a fost urmat de un alt eveniment muzical, organizat în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, 3 zile de concerte susținute de trupe și artiști foarte cunoscuți, dar și de tinere talente locale.

Premiul cel mare oferit de Magazine DIANA a fost un VW T-Roc, gândit să răsplătească fidelitatea clienților care aleg calitatea produselor DIANA în fiecare zi

Tot astfel s-a născut și ideea unei campanii aniversare de anvergură, desfășurată în toată rețeaua de Magazine DIANA, o campanie cu peste 400 de premii, premiul cel mare fiind un VW T-Roc, gândită să răsplătească fidelitatea clienților care aleg calitatea produselor DIANA în fiecare zi.

„Interesul generat de Let’s Meat Festival a făcut ca în vara aceasta să ne implicăm în organizarea Let’s Meat Sports and Fun Festival, un eveniment de 3 zile, având ca ingrediente muzica live și multe activități atractive pentru întreaga familie – sport, mişcare, o mulțime de activități şi jocuri pentru copii, concursuri cu premii delicioase, constând în produse DIANA”, mai spune reprezentantul DIANA.

Echipa DIANA, o familie în creștere

Încă de la debutul afacerii, filozofia DIANA s-a clădit pe concepte cheie: oameni, familie, comunitate, suport. Fondatorul, Dumitru Crăciunescu, a considerat întotdeauna angajaţii şi comunitatea ca fiind o extensie a familiei sale, iar deciziile de business pe care le-a luat au reflectat întotdeauna acest lucru.

Compania derulează constant campanii de recrutare atât pentru zonele de producție, cât și pentru rețeaua de retail Magazine DIANA

Numărul total de angajați la nivel de grup depășește în acest moment cifra de 1.500. Grupul derulează constant campanii de recrutare atât pentru zonele de producție (DIANA Abator și Fabrica de Mezeluri și fabrica de procesare pește a Pescăriei Magic), precum și pentru rețeaua de retail Magazine DIANA. Compania oferă, pe lângă oportunitatea unui job stabil, pachete salariale, pachete de bonificații și cadouri de sărbători, decontarea cheltuielilor de transport, posibilitatea de a urma cursuri de calificare și dezvoltare profesională decontate de companie, pentru că viziunea grupului DIANA leagă creșterea companiilor de creșterea echipelor, și nu doar în termeni de cifre, ci și pentru că loializarea clienților și partenerilor începe cu loializarea echipei.

Bursele Mitică Crăciunescu

„Cel mai amplu proiect de până acum este Fondul de Burse Mitică Crăciunescu, lansat în 2021, cu convingerea că prin educație lumea se schimbă în bine. Beneficiarii sunt 30 de tineri vâlceni, care performează la olimpiade, concursuri școlare ori activități tehnico-științifice, artistice și sportive, sau care provin din familii care au nevoie de suport pentru a le sprijini traseul și visurile”, menționează doamna Adina Crăciunescu.

Programul Fondul de Burse Mitică Crăciunescu continuă și anul acesta, în condițiile în care 75% dintre bursierii din primul an au încheiat anul școlar 2021 – 2022 cu medii peste 9.50.

Implicarea DIANA în comunitate nu se rezumă la activitățile Fundației Mitică Crăciunescu. Atât DIANA Abator și Fabrică de Mezeluri, cât și rețeaua de Magazine DIANA sunt constant pe lista partenerilor în acțiuni și evenimente care acoperă un spectru foarte larg, de la competiții sportive la proiecte ale unor asociații de tineri elevi și studenți și festivaluri muzicale. Pentru multe dintre ele, compania se consideră partener tradițional, ediție după ediție.

Alte proiecte susținute de Fundația Mitică Crăciunescu au fost modernizarea sălilor de naștere ale Maternității Rm. Vâlcea, donații de echipamente medicale pentru Spitalul Județean Rm. Vâlcea, dar și kituri de testare COVID-19 și echipamente de protecție în perioada pandemiei. La toate acestea se adaugă suportul oferit constant persoanelor cu nevoi medicale, ca și unor asociații implicate în acțiuni culturale ori tinerilor artiști.