Stiri: Companii

Grupul german VEKA a preluat Gealan

12.03.2014

Grupul german VEKA a anunţat astăzi că a achiziționat compania concurentă Gealan Holding GmbH, din proprietatea fondului de investiţii Halder Beteiligungsberatung. Achiziţia implică preluarea tuturor subsidiarelor şi activităţilor Gealan din Europa, cele două companii agreând să nu facă publice informaţiile care fac referire la această achiziţie.

Preluarea se află încă în aşteptarea aprobării autorităţilor competente.

„În calitate de partener esenţial al producătorilor europeni de ferestre, trebuie să facem faţă provocărilor pieţei. De aceea ne întărim poziţia concurenţială şi, prin îmbinarea expertizei noastre extensive în tehnologia profilelor, vom atinge un nou potenţial pe piaţă şi oportunităţi de afaceri. În plus, astfel vom contribuim şi la consolidarea pieţei de profil.”, a declarat Andreas Hartleif, CEO al Grupului VEKA.

La nivel mondial, VEKA are peste 3.600 de angajaţi în 25 de subsidiare pe trei continente, iar prin achiziţia Gealan, grupul german îşi va mări personalul cu 1.150 de angajaţi, iar cifra de afaceri anuală va atinge o valoare de peste 1 miliard de euro.

„Prin această achiziţie am accentuat încă o dată puterea şi însemnătatea noastră pentru industria europeană a ferestrelor. Lucrăm în mod constant la îmbunătăţirea poziţiei noastre pe o serie de pieţe diferite.”, a mai precizat Andreas Hartleif.