Stiri: Logistica

Grupul International Alexander Holding

Grupul International Alexander Holding a preluat Vio Transgrup

03.02.2021

Grupul International Alexander Holding, fondat de omul de afaceri Simion Apreutese, a obținut acordul de la Consiliul Concurenței și a devenit, oficial, proprietar al Vio Transgrup la finalul anului 2020.

Holdingul International Alexander (IAH) este o companie cu capital 100% românesc. Aceasta a fost înființată în anul 2003, având sediul social în Arad, a cărui general manager este soția omului de afaceri arădean, Loredana Apreutese, președinta CONAF Arad. Prin noua achiziție, grupul își extinde afacerea, devenind astfel prima companie de transport de la noi din țară certificată TAPA.

Un important pas înainte

Loredana Apreutese, General Manager IAH, a declarat: „Această achiziție reprezintă pentru noi un pas înainte! Prin dezvoltarea serviciilor oferite în mod constant, clienții International Alexander Holding vor beneficia de o gama diversificată, specializată și cu focus pe securitatea întregului lanț de transport și logistică. Certificarea TAPA devine obligatorie atunci când vrei să abordezi din ce în ce mai mulți clienți noi, din zona bunurilor de valoare. Pe lângă facilitarea certificării TAPA, acest management al securității, odată integrat în funcționarea companiei, ne va ajuta să eliminăm, în mare parte, pierderile generate de situații neprevăzute”.

Grupul International Alexander Holding are peste 1.500 de angajaţi

International Alexander Holding are peste 1500 de angajați. Compania este specializată în furnizarea de servicii complexe de logistică și transport clienților din industriile automotive și de tehnologie.

Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică de fondatorul International Alexander. Finanțarea acesteia a fost susținută de Unicredit Bank. De asemenea, Deloitte România a asistat International Alexander în procesul de preluare a companiei Vio Transgrup.

International Alexander este cea mai stabilă companie de transport din industrie.

Compania a avut an de an creșteri remarcabile. În plus, International Alexander a primit recunoașterea în ultimii patru ani ca fiind “Cel mai eficient operator de transport cu capital românesc”.

Citeşte şi Înmatriculări auto ianuarie 2021. Creştere de 46,8%