Stiri: Companii

Grupul ONCOS își reorganizează afacerile

07.04.2014

Unul dintre cei mai mari producători și distribuitori de carne de pui, ouă pentru consum, pâine și produse de patiserie din Vestul țării, ONCOS Grup, a demarat un amplu proces de restructurare a business-ului. Necesitatea restructurării vine în condiţiile scăderii puterii de cumpărare a populației și a lipsei unei finanțări corespunzătoare a afacerii, ce au cauzat un dezechilibru financiar companiei.

Decizia are ca obiectiv însănătoșirea afacerii, iar procesul presupune restructurarea activității ONCOS Prod împreună cu specialiști în business restructuring și reorganizarea S.C. ONCOS S.A. la cererea companiei.

Obiectivele companiei sunt păstrarea locurilor de muncă, a structurii centrelor de producție și a celor de distribuție și vânzare.

”În ultimii ani am resimțit puternic efectele crizei economice, care s-au văzut atât în scăderea puterii de cumpărare a consumatorilor, cât și în lipsa unor surse de finanțare viabile pe piață. ONCOS este un business antreprenorial, românesc, ce nu beneficiază de sprijinul unui grup sau al unui investitor care să susțină afacerea și în condiții economice dificile. În acest context, restructurarea business-ului grupului a venit ca o soluție firească și necesară pentru însănătoșirea acestuia. Pe parcursul procesului de restructurare, vom acorda o mare atenție păstrării și securizării locurilor de muncă ale angajaților, a structurii centrelor de producție, distribuție și vânzare. Avem baze solide, care ne vor ajuta să însănătoșim afacerile și să reluăm creșterea”, a declarat Vasile Onacă, acţionarul majoritar al ONCOS S.A.

Anul trecut, grupul ONCOS a înregistrat o cifră de afaceri de peste 148 milioane lei, iar planul de reorganizare al afacerii include creşterea cu aproximativ 25 % a capacităţii de producţie şi procesare a cărnii de pasăre.

„În cadrul unui parteneriat strategic, vor fi puse în funcţiune încă 12 hale de creştere a păsărilor, cu o capacitate totală de 1,3 milioane capete pe an. Capacitatea totală de creştere şi procesare a Grupului va depăşi 6,3 milioane capete anual, după ce în 2013 a crescut cu 6% față de anul anterior. ONCOS Grup ocupă locul 10 pe piaţa naţională în privința numărului de pui de carne crescuți în fermele proprii, iar capacitatea totală de creştere şi procesare este în prezent de peste 5.000.000 capete pui de carne pe an”, au explicat reprezentanţii companiei.