Stiri: Companii

Grupul Prista Oil a închiriat un spațiu de depozitare în Equest Logistic Center

01.11.2016

Grupul Prista Oli, una dintre cele mai mari companii din Bulgaria cu activități în producția și distribuția lubrifianților, a închiriat un spațiu de depozitare cu o suprafață de 2.500 de metri pătrați în cadrul Equest Logistic Center, deținut de grupul East Balkan Properties. Tranzacția a fost intermediată de firma de consultanță imobiliară DTZ Echinox. Aceasta a susținut chiriașul prin furnizarea de date relevante din piață, în vederea identificării unui spațiu modern, care să corespundă noilor norme în vigoare pentru depozitarea produselor considerate cu grad ridicat de inflamare din clasa ADR.

„Spațiile de depozitare pentru produse ADR sunt foarte puține ca număr și, în general, se află în proprietatea respectivilor utilizatori. Ele se amenajează la cerere, în funcție de tipul de produse care vor fi stocate. Cererile de nișă sunt mai dificil de rezolvat și necesită investiții suplimentare. Foarte importantă este comunicarea și cooperarea dintre chiriaș și dezvoltator pentru realizarea scenariului optim”, declară Rodica Tarcavu, Senior Broker Industrial Agency DTZ Echinox.

Equest Logistic Center, un proiect cu o suprafață închiriabilă de peste 56.000 de metri pătrați situat la intrarea pe autostrada București – Pitești, a reprezentat cea mai bună opțiune datorită disponibilității imediate a suprafeței solicitate, calității construcției, precum și a flexibilității dezvoltatorului în efectuarea modificărilor în conformitate cu cerințele stricte ale chiriașului.

Pentru grupul Prista Oil, închirierea spațiului de depozitare din cadrul Equest Logistic Center este rezultatul planurilor de dezvoltare a activității la nivel local.

„Găsirea unui spațiu de depozitare pentru produsele comercializate de către compania noastră nu a fost ușoară. Pe lângă respectarea condițiilor solicitate de către legislația actuală, disponibilitatea imediată a fost un criteriu foarte important. Colaborarea foarte buna cu DTZ și Equest Logistic Center ne-a oferit posibilitatea să identificam un spațiu modern, structurat pentru nevoile noastre și cu disponibilitate imediată”, a susținut Valentin Ionescu, General Manager Prista Oil.

DTZ Echinox a intermediat, în primele nouă luni ale anului 2016, tranzacții de închiriere a unor spații industriale și logistice cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 25.000 de metri pătrați, colaborând cu jucători importanți din diverse domenii de activitate, precum: logistică și transport, distribuție și sectorul farmaceutic.