Stiri: Companii

Revetas vrea sa preia Grupul Maurer.

Grupul Rus Savitar – Casa Rusu are un nou acționar majoritar

23.09.2019

Familia Rusu a vândut o participație de 75% din grupul Rus Savitar – Casa Rusu. Tranzacția a fost asistată de EY și Radu și Asociații SPRL. Astfel, fondul de investiții Greenbridge a preluat participația majoritară în cadrul grupului Rus Savitar – Casa Rusu.

Grupul Rus Savitar – Casa Rusu. Vânzătorii au fost asistați de o echipă multidisciplinară

Vânzătorii au fost asistați de o echipă multidisciplinară formată atât din consultanți din cadrul echipei de asistență în tranzacții a EY România (M&A și debt advisory), cât și din avocați specializați în tranzacții din cadrul Radu și Asociații SPRL.

Fondul de investiții Greenbridge a preluat de la familia Rusu o participație de 75% în grupul Rus Savitar – Casa Rusu.

Grupul Rus Savitar – Casa Rusu este unul dintre principalii producători și retaileri de mobilă din România.

Grupul Rus Savitar – Casa Rusu. Cristian Rusu rămâne directorul general al companiei

În urma tranzacției, Cristian Rusu rămâne implicat în afacere, atât în calitate de acționar (cu o participație de 25% din acțiuni). De asemenea, el are, în continuare, și calitate de director general.

Tranzacția, care transformă o afacere de familie într-un business cu perspective regionale, a fost negociată și implementată pe durata mai multor luni. Discuțiile au avut în vedere atât elementele tipice pentru o tranzacție de fuziuni și achiziții (M&A), cât și modul de funcționare al noului parteneriat.

Declarația făcută de Cristian Rusu

„Sunt încântat că tranzacția a fost finalizată cu succes. Pe durata întregului proces am fost consiliat de o echipă multidisciplinară de consultanți, specialiști în ariile lor de practică din cadrul EY și Radu și Asociații SPRL. Am avut în toate etapele tranzacției confortul că sunt reprezentat la cel mai înalt nivel de profesionalism și aș dori să le mulțumesc pe această cale”, a spus Cristian Rusu.

Serviciile oferite de EY România

EY România a oferit vânzătorilor servicii de asistență în M&A printr-o echipă dedicată, precum și servicii de debt advisory.

Tranzacția a fost coordonată de:

  • Florin Vasilică, partener și lider al echipei de asistență în tranzacții EY România
  • Florența  Bîrhală, Senior Manager M&A
  • Ioana Mihai, Director Debt Advisory.

Din echipa au mai făcut parte Răzvan Ispas, Claudia Tudor, Carmen Lipară și Bogdan Cojocariu.

Grupul Rus Savitar – Casa Rusu. Prima tranzacție majoră pe piața de mobilă din România

„Este prima tranzacție majoră pe piața de mobilă din România și suntem mândri că am contribuit la realizarea unui demers de această anvergură. Totodată, este și prima investiție a Greenbridge în România. Suntem convinși că împreună, Cristian Rusu și Greenbridge vor duce Casa Rusu de la nivelul unui campion local la unul regional. Mulțumesc echipei implicate în proiect și, în special, familiei Rusu pentru colaborare”, a precizat Florin Vasilică.

Consultanța juridică

Consultanța juridică a fost asigurată de Radu și Asociații SPRL, avocații implicați în tranzacție fiind Radu Diaconu și Ștefan Mantea.

„Îi mulțumim lui Cristian Rusu și familiei Rusu pentru încrederea acordată echipei noastre. Suntem onorați că am fost parte din acest proiect”, a declarat Radu Diaconu.

Citește și Expo Shop 2019 va avea loc în perioada 9-11 octombrie. Programul evenimentului