Stiri: Stiri

Grupul Safir la 22 de ani, sărbătoare cu inaugurarea unei noi fabrici

26.09.2013

Grupul Safir sărbătorește 22 de ani de existență, cu această ocazie compania inaugurând o nouă fabrică. Astfel, Safir deschide Fabrica de Nutrețuri Combinate, sub numele de Nutriva, fabrica urmând a opera începând cu a doua jumătate a anului 2013.

Grupul Safir a reușit să dezvolte o rețetă proprie, în cei 22 de ani de existență, prin care oferă pieței produse comercializate sub brandul Deliciosul de Vaslui, arată compania într-un comunicat de presă.

Un ingredient secret este procesul integrat de producţie, care permite o atentă supraveghere a calităţii produselor, încă din faza incipientă. În acest scop, Fabrica de Nutreţuri Combinate joacă un rol important, întrucât furnizează hrana păsărilor crescute în unităţile proprii şi comercializate sub marca Deliciosul de Vaslui.

Totul începe în laboratorul propriu, dotat cu tehnologie de ultimă generaţie în valoare de 150.000 de euro. În acest punct, are loc o atentă selecţionare a cerealelor utilizate, din care se vor obţine în continuare furaje cu reale valori nutritive, pentru păsări în diverse stadii de creştere. După ce este supus unui alt control al calităţii, produsul final este acum pregătit să fie transportat către fermele de pui, cu ajutorul maşinilor proprii de transport specializat.

Noua unitate de producţie reprezintă o investiţie de aproximativ 6 milioane de euro şi asigură peste 40 de locuri noi de muncă, personal care este recrutat din comunitatea locală.

Fabrica are o capacitate de procesare a 15 tone de furaj granulat pe oră şi vizează în primul rând fermele proprii şi ale crescătorilor parteneri. Se  întinde pe o suprafaţă de aproape 2ha şi include silozuri de materii prime şi materii finite.