Logistica

Grupul SESE, lider în logistică și transport

01.08.2017

Trans SESE, filiala românească a grupului internațional, urmează strategia de sustenabilitate a grupului. Istoria SESE a început în anul 1965, când Alfonso Sese Tena a pus bazele, în Spania, unei companii de transport. 20 de ani mai târziu, în anul 1995, la conducerea companiei au trecut copiii fondatorului, care au condus SESE pe culmile succesului. Astfel, începând cu anul respectiv, compania a evoluat constant atât în ceea ce privește diversificarea activității, oferind servicii în domeniul logisticii, pieței de automotive și industriei, precum și în ceea ce privește expansiunea internațională.

Ca urmare a acestei evoluții, în anul 2004 a luat naștere Grupul SESE, acesta având în prezent o rețea extinsă în 13 țări – Germania, Brazilia, Bulgaria, E.E.U.U., Spania, Franța, Maroc, Mexic, Polonia, Portugalia, Rep. Cehă, România și Regatul Unit.

Pe piața din România, Grupul SESE a debutat în anul 2008, când portofoliul de activități a fost extins cu serviciile de transport intermodal și transport vehicule. Astfel, grupul a deschis două noi filiale, una în țara noastră, Trans SESE, și una în Bulgaria.

Sectoarele de activitate ale Grupului

Cu un portofoliul foarte numeros de clienți de pe întreg globul, SESE a dezvoltat o varietate de servicii și activități în 4 sectoare: automotive, industrie, mass-market și e-commerce. Astfel, Grupul SESE oferă sericii de transport și logistică pentru ansambluri și lanțuri de aprovizionare.

Grupul Sese desenează soluții de logistică integrală

Cu o flotă formată din peste 2.100 de camioane, SESE oferă servicii de transport pe uscat, transport de vehicule, expediere și transport intermodal. În ceea ce privește Trans SESE, compania are ca principal domeniu de activitate transportul de vehicule și transportul intermodal.

Astfel, ca parte a grupului internațional, Trans SESE beneficiază de o flotă auto nouă, de ultimă generație, având posibilitatea să asigure permanent trasabilitatea pe parcursul întregului proces.

În plus, compania se adaptează permanent la nevoile clienților, oferind flexibilitate în livrarea mărfurilor (în fabrică, docuri, dealeri auto).

Strategia de sustenabilitate

Întreaga activitate a Grupului SESE respectă angajamentul de protejare a mediului înconjurător, principalele metode folosite fiind utilizarea de panouri solare, motoare de ultimă generație, vehicule noi, platforme ușoare, kit aerodinamic pentru vehicule, catalizatori și aditivi pentru motoare, anvelope ecologice și instruirea pentru conducere ecologică, întrucât extinderea businessului SESE se realizează în baza unei strategii de sustenabilitate.

Grupul SESE a luat măsuri atât în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător, cât și a siguranței angajaților la locul de muncă, măsuri ce fac parte din strategia de sustenabilitate implementată.

Parte din această strategie este și siguranța angajaților la locul de muncă, motiv pentru care întreaga echipă SESE beneficiază de formare în domeniul siguranței rutiere, de campanii de conștientizare și de activități de formare în grupuri specifice de risc – folosirea de măsuri pentru reducerea minimalizarea riscului, audituri interne de siguranță pentru a identifica posibilități de îmbunătățire.

Totodată, pentru siguranța angajaților, Grupul SESE a implementat Sistemul de management bazat pe prevenție OSHAS 18001, alături de certificările pentru calitate ISO 9001 (1994), VDA 6.3 și VDA 6.1 (2007) și acreditarea SQAS (2012).

Fundația SESE

Grupul SESE, cu o rețea mondială extinsă în 13 țări, acordă o importanță deosebită responsabilității sociale, dorind să sprijine comunitățile în care activează, motiv pentru care în anul 2013 a fost înființată Fundația SESE.

Fundația SESE, înființată în anul 2013, este o organizație non-profit care are rolul de a unifica toate inițiativele și activitățile sociale ale grupului

Fundația SESE este o organizație non profit, având rolul de element unificator al tuturor inițiativelor și activităților sociale ale grupului. Printre proiectele desfășurate de Fundație amintim crearea de spații de studiu pentru copii sau campanii de colectare jucării și cadouri.

Un alt proiect de responsabilitate socială organizat de SESE este Proiectul Leul Verde, în cadrul căruia grupul plantează un copac la fiecare 25.000 km parcurși

Grupul SESE – lider în domeniu

Viziunea SESE este aceea de a fi furnizorul principal de servicii logistice inovative, astfel că valorile în baza cărora întregul grup își desfășoară activitatea sunt, în principal, pasiunea, efortul și rigurozitatea, precum și flexibilitatea, inovația, creativitatea, leadership-ul, lucrul în echipă și îmbunătățirea continuă.

Grupul SESE investește permanent în tehnologie, cercetare și dezvoltare, pentru a se menține un jucător competitiv pe o piață dinamică

Drept urmare, Grupul SESE investește permanent în tehnologie, cercetare și dezvoltare iar tehnologiile utilizate în toate activitățile desfășurate permit grupului să fie mai competitiv pe o piață foarte dinamică, în beneficiul clienților.

Dezvoltarea, realizată prin intermediul departamentului IT, vizează software-ul SESE, acesta fiind astfel adaptat și personalizat pentru optimizarea proceselor. În plus, filosofia de îmbunătățire continuă implementată de Grupul SESE asigură resursele necesare căutării de noi soluții pentru nevoile clienților. Această filosofie a transformat Grupul SESE în pionier și totodată, în lider în domeniul său de activitate.

Ca parte a grupului, compania românească Trans SESE își desfășoară activitatea în baza acelorași valori, având o evoluție ascendentă în piață, tendință înregistrată și de cifra de afaceri a filialei locale. Astfel, la sfârșitul anului 2016 compania a depășit pragul de 86 de milioane de lei, în creștere evidentă față de valoarea înregistrată în 2015, de aproape 76 de milioane de lei.