Stiri: Companii

GSK Consumer Healthcare, locul întâi în clasamentul „Best Employers Romania 2014”

01.12.2014

GSK Consumer Healthcare, parte a grupului GSK în România, se clasează pe primul loc în topul celor mai buni angajatori din țara noastră, în categoria companiilor cu până la 250 angajaţi, potrivit studiul „Best Employers Romania 2014” .

Clasamentul este realizat de către compania de consultanță Hewitt Associates , iar ediția din acest an a cuprins un număr de 28 companii, urmărind standardele mediului de lucru, ale implicării, satisfacției și performanței angajaților din mediul privat din țara noastră.

Rezultatele studiului arată că cel mai ridicat nivel de implicare în misiunea și activitatea companiei aparține echipei GSK Consumer Healthcare – 84%, valoare care depășește detașat atât media pe țară, situată la nivelul de 62%, cât și media pe Europa Centrală și de Est, cotată la 56%.

Compania GSK Consumer Healthcare s-a detașat în scorul final datorită punctajului mare obținut în indicii notați de angajații săi, care au susținut cei 5 parametri ai unui business de succes. Astfel, angajații companiei au declarat că cel mai mult au apreciat: reputația companiei în care lucrează, oamenii, nivelul de implicare a colegilor în sarcinile de zi cu zi, natura proiectelor, nivelul înalt de expertiză și cultura de înaltă performanță, rigurozitatea de organizare, de stabilire și urmărire a obiectivelor, precum și instrumentele de lucru disponibile, stabilitatea locului de muncă și perspectivele de dezvoltare profesională și personală. Frecvența menționării tuturor acestor aspecte de către angajații companiei a influențat pozitiv scorul final ridicat în cadrul studiului.

“Suntem încântaţi că am câștigat distincția de Cel mai bun Angajator, un premiu ce stă mărturie pentru misiunea companiei noastre, a strategiei și a echipei de lideri atât din România, cât și din regiunea Europei Centrale și de Est. Secretul succesului nostru ține de faptul că în tot ceea ce facem punem mereu în centrul activității noastre oamenii și ne gândim la dezvoltarea profesională și personală a angajaților noștri. Un alt motiv al nivelului înalt de implicare al echipei ține de contribuția pe care o aducem societății și comunităților pentru îmbunătățirea calității vieții consumatorilor din România. Împreună, toate aceste lucruri conduc la o cultură a încrederii și a înaltei performanțe în companie” a declarat Helen Tomlinson, General Manager GSK Consumer Healthcare România și Țările Adriatice.

Compania are în România o echipă de peste 80 de angajați, care contribuie la succesul pe piața locală. Este pentru a doua oară când o companie a grupului GSK în România câștigă primul loc în acest top, după ce în 2010 business-ul farmaceutic al GSK în România a obţinut titlul de Cel mai bun Angajator.

“Câștigarea acestui onorant premiu de “Cel mai bun angajator din România”, pentru a doua oara în ultimii ani de către o companie a grupului GSK în România demonstrează faptul că oamenii şi dezvoltarea acestora, cele două priorităţi strategice ale noastre, sunt direcțiile potrivite pentru a continua să ne investim resursele. Mai mult decât atât, lucram într-o industrie în care putem face diferența în bine pentru pacienții și consumatorii noștri, precum și în comunitățile din România, iar asta ne motivează în activitatea noastră”, a spus Luana Crivăț, Directorul de HR al Grupului GSK în România.