Stiri: Sanatate

GSK nu a reuşit să vândă fabrica din Braşov. Unitatea va fi închisă la finele lui 2015

13.06.2014

GSK va închide la finele anului viitor fabrica din Braşov, compania anunţând că nu a ajuns la nicio înţelegere privind vânzarea acestei unităţi de producţie. De la anunţul iniţial din iunie 2013, GSK a explorat atent oportunitatea de a vinde fabrica unei terţe părţi, cu un acord tranzitoriu de producţie, iar în ultimele 10 luni, compania a trecut printr-un proces de vânzare riguros, pentru a se asigura că a fost realizată o căutare completă a unor potențiali cumpărători şi că fiecare oportunitate a fost revizuită atent, atât pentru fabrică, cât şi pentru angajaţi.

“Din păcate, GSK nu a fost în poziția de a conveni asupra unei soluții viabile cu niciuna dintre părțile interesate în aşa fel încât să fie asigurate locurile de muncă pentru cât mai mulţi dintre angajați, pentru cât mai mult timp posibil, având, în acelaşi timp, sens pentru business-ul GSK”, au anunţat compania, într-un comunicat de presă.

În acest condiţii, producătorul de medicamente va închide unitatea de producţie din Braşov, proces care va fi finalizat la finele anului următor.

În iunie 2013, GSK a anunțat decizia ca fabrica din Braşov să iasă din reţeaua noastră globală de producţie pentru formele orale solide. Această decizie a fost determinată de supracapacitatea de producție în actuala reţea de doze orale solide a GSK. Astfel, capacitatea de producție a fabricii din Braşov este insuficient utilizată și nu există potențial de creștere pe termen lung pentru ca alte produse sau volume sa fie fabricate aici, din cauza unor limitări tehnologice şi a echipamentelor.

“GSK regretă sincer impactul pe care această decizie o are asupra oamenilor prin pierderea locurilor de muncă. GSK va face tot ce poate pentru a ajuta angajaţii fabricii să treacă prin această perioadă dificilă. Ca întotdeauna, vom trata angajații corect, cu respect și integritate și le vom oferi sprijinul necesar. Pachete compensatorii, suport în găsirea unui nou loc de muncă, consiliere și alte forme de asistență vor fi, de asemenea, oferite angajaţilor fabricii”, a mai spus reprezentanţii companiei.