Stiri: Sanatate

GSK România are un nou director general

21.03.2014

Începând cu 1 aprilie 2014, GSK România va avea un nou director general, Barbara Cygler preluând această funcţie. Ea este parte a echipei de management a GSK România de doi ani şi îi succede în funcţie lui Pascal Prigent, numit VP, Vaccines Commercial Strategy, GSK US Pharmaceuticals începând din luna aprilie.

Barbara Cygler are o experienţă de peste 15 ani în industria farmaceutică şi s-a alăturat GSK România în aprilie 2012, în rolul de Business Unit Director pentru divizia Retail, ulterior fiind numită Specialty Care Business Unit Director.

Anterior venirii în România, ea a avut diverse roluri în GSK Franţa (începând cu anul 2007), precum Respiratory&Osteoporosis Marketing Director, Sales Director Retail şi Marketing & Sales Director Primary Care.

Înainte de a se alătura GSK, Barbara a lucrat în companii farmaceutice mari, în diverse arii terapeutice precum tromboza şi aterotromboza.

“Acest rol reprezintă pentru mine o mare provocare şi o extraordinară oportunitate. Sunt deja familiară cu principalele probleme pe care sectorul de sănătate le are în România şi îmi asum misiunea de a continua eforturile pe care GSK le face pentru a creşte accesul pacienţilor la tratamente inovatoare. De asemenea, vom continua parteneriatul cu autorităţile locale pentru a implementa reforme în sistemul de sănătate şi vom duce mai departe iniţiativele desfăşurate alături de partenerii noştri externi. După cum ştiţi, GSK are un angajament pe termen lung în zona de responsabilitate socială corporativă în România, iar împreună cu colegii mei vom continua să lucrăm îndeaproape în beneficiul societăţii româneşti – atât cu partenerii noştri de business cât şi cu comunităţile locale. Vom susţine în continuare cauzele sociale în care suntem deja implicaţi, pentru a genera valoare socială şi economică (shared value) pentru comunităţile defavorizate, aşa cum este parteneriatul cu Organizaţia Salvaţi Copiii”, a spus Barbara Cygler, director general GSK România.