Slide

Stiri: Retail

GTC a vândut centrul comercial Galleria Buzău

27.03.2015

GTC a vândut centrul comercial Galleria Buzău către grupul de companii Eurosting, tranzacţia fiind asistată de Crosspoint Investment Banking & Real Estate. Astfel, grupul Eurosting – lider pe piața românească în domeniul producției și comercializării produselor de prevenire și stingere a incendiilor – preia în portofoliu centrul comercial din Buzău.

Centrul comercial Galleria Buzău a fost inaugurat în anul 2008, are o suprafața închiriabilă de 14.000 metri pătraţi, iar printre chiriașii existenți se număra Leonardo, TinaR, Fox, Casa Rusu, Flanco şi Adidas.

„Vom prelua toate contractele de închiriere existențe în acest moment, iar activitatea Centrului Comercial Galleria Buzău va suferi un proces de eficientizare comercială în perioada imediat următoare, inclusiv de repoziționare pe piața și rebranding, astfel încât să devină o atracție de retail semnificativă în zonă”, a declarat Mihai Șuteu, directorul de comunicare al grupului Eurosting.

Grupul de companii Eurosting derulează afaceri de aproximativ 8 milioane euro anual.

Divizia de Real Estate a Crosspoint se va ocupa în continuare de repoziționarea centrului comercial pe piața din Buzău, precum și de reconfigurarea mixului de chiriași ai mall-ului.

„Aceasta este prima tranzacție majoră în retail din 2015. Avem semnale optimiste pentru zona de fuziuni și achiziții în continuare, din diverse domenii de activitate și credem că anul acesta vom asistă la câteva tranzacții semnificative în piată”, a afirmat Codrin Matei, managing partner, Crosspoint Investment Banking & Real Estate.