Slide

Stiri: Companii

Ardian France preia Alstef Group

Guala Closures vrea să preia Astir Vitagiannis

18.06.2024

Guala Closures vrea să preia Astir Vitagiannis. Consiliul Concurenței a anunțat că analizează tranzacția prin care Guala Closures S.p.A., Italia, intenționează să preia Astir Vitagiannis Bros. S.A., Grecia, inclusiv filiala acesteia, Coleus Packiging Proprietary Limited, Republica Sud Africană.

Activitatea companiilor

Guala Closures S.p.A., Italia, care face parte din grupul Investindustrial S.A., activează în domeniul producției și furnizării de capace pentru băuturi din diferite materiale, inclusiv materiale reciclabile pentru băuturi spirtoase, vin, ulei și oțet, apă și alte băuturi.

Produsele Guala Closures S.p.A. sunt distribuite și în România.

Astir Vitagiannis Bros. S.A., Grecia, este un producător și distribuitor de capace metalice tip coroana. Compania deține o unitate de producție în Grecia, produsele fiind distribuite în Europa, inclusiv în România, și la nivel internațional.

Coleus Packaging Proprietary Limited, Republica Sud Africană, controlată de Astir Closures S.p.A., este specializată în fabricarea de capace metalice tip coroana. Distribuția și vânzare produselor se realizează integral pe continentul african.

Guala Closures vrea să preia Astir Vitagiannis. Legea concurenței

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operațiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilității sale cu un mediu concurențial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Citește și Majorarea salariului minim pe economie din iulie 2024: Care sunt implicațiile creșterii?