Stiri: Stiri

Guvernul a lansat proiectul posturi.gov.ro

16.09.2013

Executivul românesc a lansat, luni, site-ul posturi.gov.ro, unde au fost centralizate şi pot fi găsite momentan peste 250 de anunţuri privind posturile vacante din administraţia publică locală şi centrală din România.

Anunțurile care sunt postate pe posturi.gov.ro prezintă detaliat posturile libere din administrație, cum pot proceda cei interesați pentru a aplica pentru aceste posturi și eventualele informații despre dosarul de concurs, scrie Ziarul Financiar în ediția sa electronică. Ca orice alt site specializat în centralizarea posturilor vacante, cei interesați pot filtra informațiile în funcție de localitatea dorită sau cuvinte-cheie.

Totodată, un alt criteriu de selecționare pentru aceste posturi este pregătirea profesională necesară și data în care au fost publicate initial anunțurile. Iniţiativa reprezintă continuarea proiectului PublicJob.ro, lansat în 2012 şi coordonat de către Cristian Boţan, în prezent consilier pentru transparenţă în administraţia publică al premierului României Victor Ponta.

„Ideea acestui proiect este cu siguranţă o urmare a lipsei de transparenţă îngrijorătoare din întreaga activitate a administraţiei publice şi nu vorbesc numai despre procedurile de recrutare şi promovare, ci şi despre contractele de achiziţii publice. PublicJob.ro este de fapt un mijloc de informare directă, care îşi propune să prevină fraudele des întâlnite în cadrul concursurilor de recrutare din sistemul public”, declara Cristian Botan la momentul în care lansa primul site de acest gen.

Sursă: Ziarul Financiar