Stiri: Economie

Proiecte europene 2021 - 2027

Guvernul alocă fonduri pentru finanţarea proiectelor europene

14.10.2015

Executivul a aprobat astăzi, prin Hotărâre de Guvern, alocarea temporară din venituri din privatizare a sumei de 25 milioane euro, în scopul asigurării necesarului de finanțare pentru luna octombrie al Autorităților de management pentru implementarea JEREMIE, în cadrul Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice (POS CCE).

Obiectivul programului este reprezentat de sprijinirea accesului la finanțare al IMM prin instrumente de garantare și investiții.

Fondurile reprezintă sume suplimentare pentru Fondul de Participare JEREMIE (FPJ), aprobate de către Comitetul de Monitorizare al POS CCE.

Sumele alocate vor fi rambursate Ministerului Finanțelor Publice în euro, din sumele restituite cu această destinație de către Comisia Europeană, până la data de 29 februarie 2016.

Programul JEREMIE („Joint European Resources for Micro and Medium Enterprises”) este un instrument dezvoltat de către Comisia Europeană și Fondul European de Investiții pentru îmbunătățirea accesului la finanțare pentru IMM-uri în cadrul Uniunii Europene..

.

Programul presupune crearea de instrumente financiare pentru IMM, inclusiv garanții, capital de risc, creditare şi microfinanțare, implementate de intermediari financiari.