Stiri: Economie

Majorare capital One United Properties.

Guvernul lansează un ghid dedicat investitorilor străini

11.08.2016

În cadrul ședinței de Guvern de ieri a fost prezentat, pentru a fi lansat public, ghidul dedicat investitorilor străini „The Foreign Investor’s Guide 2016”, realizat de către echipa InvestRomania. Ghidul Investitorului Străin, componentă importantă a strategiei Guvernului de promovare a României ca destinație pentru investiții străine, dar și de debirocratizare și transparentizare a relației cu mediul de afaceri, este accesibil pe investromania.gov.ro oricărei persoane străine interesate să pornească o afacere în România.

Ghidul este conceput cu scopul de a cuprinde, într-un singur loc, toate informațiile necesare în acest sens, adresându-se atât investitorilor existenți, cât și celor potențiali, care pot transforma avantajele competitive ale României în pârghii de creștere.

„Am pornit de la ideea de a crea un ghid dedicat atât investitorilor existenți cât și celor noi, care să ofere informații relevante căutărilor acestora; astfel, documentul îi va ajuta pe investitorii străini să descopere avantajele competitive ale României și să le transforme în pârghii de creștere. știm că povestea fiecărui investitor este diferită, iar noi ne angajăm să contribuim cu tot ce ne stă în putință astfel încât să participăm la creionarea unor noi povești de succes” a precizat Manuel Costescu, Secretar de Stat in MECRMA.

Echipa InvestRomania, din cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, care ofera sprijin investitorilor străini, având ca obiectiv atragerea și facilitarea investițiilor străine directe în România, are în lucru și va finaliza, în lunile următoare, o platformă integrată, la nivelul căreia să existe oportunitatea de a conecta investitorii străini cu furnizorii locali.

În acest fel se va oferi sprijin companiilor locale din industrii-cheie (auto, IT&C, bio-economie, aeronautică, agricultură, industrii creative etc.) care urmăresc să se integreze în lanțul de valoare al companiilor străine.