Slide

Stiri: Sanatate

Legea sănătății 2024.

Guvernul modifică Legea Sănătății

14.06.2024

Legea sănătății 2024. Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul sănătăţii.

Fizioterapie

Actul normativ reglementează o serie de măsuri cu impact pentru organizarea sistemului de sănătate. Astfel, sunt prevăzute drepturi și condiții actualizate, conform legislației în vigoare, pentru fizioterapeuți. Acestea pot avea un impact asupra grupurilor vulnerabile, deoarece serviciile de fizioterapie sunt esențiale pentru recuperarea și întreținerea sănătății acestora.

De asemenea, ordonanța de guvern cuprinde norme pentru prevenirea atacurilor cibernetice asupra unităților sanitare și crearea unui registru unic al tuturor unităților sanitare.

Legea sănătății 2024. Creșterea accesului pacienților la tratamente

Actul normativ mai stabilește măsuri care vizează creșterea accesului pacienților la tratamente esențiale prin achiziționarea medicamentelor imunologice din bugetul alocat programelor naționale de sănătate și includerea medicamentelor contraceptive în lista medicamentelor cu sau fără contribuție personală.

De asemenea, este prevăzută obligația farmaciilor de a raporta datele legate de prescrierea și eliberarea antibioticelor.

Citește și Majorarea salariului minim pe economie din iulie 2024: Care sunt implicațiile creșterii?