Slide

Sănătate

Gynia, servicii de sănătate reproductivă

01.08.2016

Spitalul de Obstetrică și Ginecologie din Cluj oferă o alternativă privată de servicii medicale, la standarde europene. Inaugurată în anul 2008, Gynia este prima clinică privată din Cluj care oferă servicii complete de obstetrică și ginecologie. Bazele clinicii au fost puse de cinci colegi ginecologi care, prin intermediul acesteia, doresc să ofere o întreagă gamă de servicii de sănătate reproductivă, cu accent pe o abordare personalizată, adaptată necesităților fiecărei paciente.

„Spitalul Gynia a fost înființat în urmă cu 8 ani prin asocierea a cinci colegi ginecologi care au vrut să ofere servicii de calitate superioară în specialitatea noastră.  Clădirea a fost proiectată și construită în acest scop la nivelul standardelor europene și echipată corespunzător”, declară dr. Zsigmond Istvan, medic primar Obstetrică și Ginecologie, cofondator Gynia.

Servicii medicale complete

Ambiția grupului de medici primari ginecologi, ce provin din clinici universitare clujene, a fost încă de la început aceea de a oferi pacientelor din capitala Transilvaniei o alternativă privată în obstetrică și ginecologie, dorind să impună un concept european, dobândit în cursul multiplelor stagii internaționale de formare profesională.

„Spitalul oferă în primul rând servicii de obstetrică și ginecologie, avem compartiment de terapie intensivă, secție de neonatologie și de chirurgie, asigurând astfel întreaga gamă de servicii din specialitatea noastră, și nu numai”, adaugă dr. Zsigmond Istvan.

Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Gynia oferă pacientelor o gamă completă de servicii medicale în domeniul său de activitate

Astfel, clinica oferă servicii complete, de la consultații ginecologice, monitorizarea gravidelor, până la intervenții variate, clasice, laparoscopice și histeroscopice, de la cele simple la cele mai complicate, inclusiv oncologice și chirurgicale prin colaboratori constanți.

Însă examinările ecografice au o pondere mare în activitatea spitalului, acesta folosind trei aparate în paralel, care, cu evoluția tehnologică actuală, se uzează mai repede moral decât fizic, ca și restul aparatelor, și trebuie înlocuite constant. De aceea, în 2015 conducerea a investit peste 270.000 de lei doar în achiziționarea de aparatură.

O echipă de profesioniști

În faza de început, clinica avea o echipă formată din 24 de angajați, prin serviciile de calitate oferite și încrederea pe care pacientele au căpătat-o în cadrele medicale Gynia, a fost neceară mărirea colectivul, în prezent numărând 81 de persoane.

„Personalul de bază (cel propriu) este format din 51 de persoane, dintre care 10 medici de diverse specialități – obstetrică-ginecologie, neonatologie, ATI – un psiholog, 22 de moașe și asistente, 10 infirmiere și 8 persoane pe partea administrativă. Pe lângă aceștia, colectivul se completează cu încă 30 de persoane, medici, moașe sau asistente care lucrează part-time. Personalul angajat a fost selectat pe criterii de competență și fluctuența foarte redusă în cadrul  angajaților ne confirmă reușita alegerilor făcute”, susține cofondatorul clinicii.

Personalul clinicii are experiență profesională în domeniu, putând astfel rezolva, pe lângă nașterea în condiții normale, și eventualele complicații ce ar putea să apară. În plus, membrii echipei sunt bine pregătiți pentru a diagnostica și a trata cele mai variate afecțiuni ginecologice.

Cum sarcina este o perioadă deosebită în viața unei femei și a unui cuplu, clinica Gynia, împreună cu alte firme colaboratoare, organizează cursuri perinatale pentru viitoarele mămici, prin intermediul programului „Școala mamei”.

Gynia, împreună cu alte firme colaboratoare, organizează programul „Școala mamei”, program prin care se oferă cursuri perinatale pentru viitoarelor mămici.

„Activitatea noastră profesională se completează cu activități caritative, Școala mamei fiind un proiect la care participă benevol colegii noștri și, împreună cu firmele colaboratoare, oferim gravidelor informațiile necesare pentru pregătirea adecvată la naștere, precum și gimnastică medicală și tehnici de respirație”, menționează dr. Zsigmond Istvan.

Planuri de viitor

Cele mai recente investiții au vizat dotarea clinicii cu echipamente medicale performante. În consecință, planurile pe termen scurt sunt construite în jurul achitării ultimelor rate din împrumutul contractat pentru realizarea spitalului, lucru ce va oferi o siguranță materială sporită clinicii.

Pe termen mediu, conducerea Gynia a planificat efectuarea de noi investiții pentru îmbunătățirea serviciilor, completarea serviciilor deficitare, eventual realizate prin colaborări.

Planurile de viitor ale clinicii se concentrează pe investiții pentru îmbunătățirea serviciilor oferite și pentru mărirea portofoliului, prin adăugarea de noi servicii și colaborări.

„Planuri mari pe termen lung nu ne putem permite, dat fiind instabilitatea sporită ce caracterizează viața medicală și mediul financiar de la noi din țară, și aici mă refer în special la reglementările în continuă modificare, de multe ori contradictorii”, susține dr. Zsigmond Istvan.

În ultimii ani, spitalul de obstetrică și ginecologie din Cluj a înregistrat o tendință ascendentă în evoluția activității și, implicit, a cifrei de afaceri, care în anul 2014 a fost de 10.721.000 lei, iar în 2015 de 11.005.000 lei.

De aceea, pentru anul în curs, conducerea clinicii preconizează că va înregistra o tendință similară, de creștere ușoară. În vederea atingerii acestui obiectiv, Gynia va trebui să folosească capacitatea spitalului într-o proporție mai mare și să mărească activitatea prin noi servicii și colaborări.