Logistica

H. ESSERS, în continuă dezvoltare profesională

01.05.2016

Compania oferă o combinație de servicii în avantajul clienților. Fondată în 1928 de către Henry Essers, compania H. ESSERS a avut o dezvoltare puternică în ultimul deceniu, astăzi fiind una dintre principalele companii din Europa ce activează în transport și logistică.

„Compania a înregistrat o dezvoltare puternică în ultima decadă, determinată de o creștere autonomă și un număr de achiziții strategice”, declară Jeroen Fabry, Business unit România și Bulgaria.

Fiind prima companie care a oferit servicii logistice integrate, combinate cu cele de transport, H. Essers este astăzi furnizorul de servicii complete pentru o multitudine de companii multinaționale. Serviciile actuale pot fi organizate pe patru linii principale de activitate: transport și distribuție, depozitare și logistică, servicii de expediție și vămuire și servicii cu valoare adăugată.

În acest moment compania își desfășoară activitatea din 40 de puncte de lucru, având 4.500 de angajați în 12 țări din Europa de Vest și Europa de Est și deține 930.000 de metri pătrați de spațiu pentru depozitare, o flotă de 1.300 de camioane și 2.800 de remorci.

Transport și depozitare, combinație de succes

H. ESSERS activează în următoarele domenii de business: farmaceutice, chimicale, bunuri de valoare, cargo aerian, grupaj, FMCG, infrastructură. Compania oferă o multitudine de soluții de transport, dintre acestea cele mai solicitate fiind transportul rutier național și internațional în regim de grupaj și regim de camion complet, transporturi cu temperatură controlată, transport intermodal, transport securizat, transport aerian, maritim, expres și excepțional.

Pe lângă acestea, H. ESSERS oferă și servicii adiționale: transport și depozitare, serviciu integrat potrivit nevoilor clienților; „depozitare ecologică” și „transport ecologic”, fiind prima companie care a introdus aceste concepte prin utilizarea de camioane cu normă de poluare de minim Euro 5 , prin furnizarea de servicii de transport intermodal și prin programe de training precum „Siguranță in Trafic – Siguranță Comportamentală” și „Conducere ecologică” pentru șoferi.

Compania deține în România 79.000 de metri pătrați de spații de depozitare, cele mai mari fiind în București și Oradea. H. ESSERS este singura companie din București care deține certificare SEVESO II, pentru produse periculoase, și certificare Tapa FSR I, având astfel posibilitatea să ofere partenerilor condiții speciale de depozitare.

„Această strategie s-a demonstrat a fi eficientă în reducerea costurilor pentru partenerii noștri și, în același timp, în îmbunătățirea calității serviciilor noastre”, susține reprezentantul companiei.

Forța companiei constă în strategia bazată pe active, fiind proprietarul flotei auto, a depozitelor și a sistemelor IT. Acest lucru permite menținerea unui control optim asupra tuturor proceselor strategice.

Sistemul IT al H. ESSERS este cel care combină cele două divizii – transport si depozitare – contribuind semnificativ la  furnizarea de servicii de înaltă calitate. În plus, această integrare a celor două servicii, parte a aceleiași strategii menționate, s-a dovedit a fi foarte utilă clienților companiei.

Calitatea serviciilor este garantată și de caracteristicile depozitelor companiei, acestea având cel mai înalt nivel de siguranță, deținând certificările SEVESO II și Tapa FSR, acces numai pe bază de legitimație, echipamente moderne, scanere RF, automatizare personalizată, tranzitare și depozitare virtuală și sisteme anti incendiu cu apă și spumă chimică.

Toate acestea au făcut ca produsele depozitate de companie să acopere o gamă foarte largă: produse periculoase, produse generale, farmaceutice și produse medicale.

Caracteristicile care fac diferența

H. Essers este o afacere de familie, prin urmare procesul decizional este mult mai rapid, permițând un răspuns prompt la cererile clienților și la schimbările de pe piață. H. Essers se diferențiază de alte companii similare, în primul rând, prin modalitatea de abordare a clienților, aceștia fiind tratați ca parteneri. Se menține în acest fel o relație de afaceri solidă, de durată și continuă, având ca scop mulțumirea clienților, considerați ambasadori ai serviciilor oferite de companie.

O altă caracteristică ce diferențiază compania de competitorii săi este faptul că H. Essers este Furnizor Logistic de pharma – high security (Premium LSP). „H. ESSERS a dezvoltat soluții premium de securitate a lanțului de aprovizionare care acoperă toate nevoile logistice ale clienților noștri: transport, depozitare, distribuție și valoare adăugată într-un mediu securizat”, adaugă Jeroen Fabry.

În plus, H. ESSERS este cea mai mare companie logistică certificată Tapa din Europa, oferind depozitare și transport securizat partenerilor, iar aceste servicii de depozitare sunt executate respectând cele mai înalte măsuri siguranța, urmărind proceduri specifice.

Serviciile logistice ale companiei sunt bazate pe principiile non-proprietății: oferirea de servicii logistice de cea mai bună calitate cu costuri flexibile. Din acest motiv, sloganul H. Essers este ”We make it transpossible!”

Compania a ales să dezvolte și să mențină sistemul in-house, având un departament IT dedicat, format din 95 specialisti. Acesta face  posibilă furnizarea unui sistem de soluții personalizate și integrate, având sisteme integrate chiar și cu parteneri, operatori de transport și competitori.

Flexibilitatea este o altă caracteristică valoroasă a companiei, H. ESSERS fiind unul dintre cei mai flexibili furnizori de servicii din Belgia, stabilind astfel nivelul know-how-ului și în România. Cei 4.500 de angajații fac din H. Essers o companie flexibilă, pregatită oricând pentru  proiecte noi, adaptate  nevoile si cerințelor clienților.

De asemenea, H. Essers are o echipă foarte experimentată de management de proiect. Departamentul de Inginerie H. Essers preia conducerea în programele de implementare și gestionează  tranziția și set-up. Ei aduc specialiști care urmăresc timing-ul convenit și obiectivele stabilite, iar cu ajutorul lor afacerile clienților nu sunt afectate în perioada de tranziție.

Investiții strategice pentru viitor

H. ESSERS pune accentul pe investiții și achiziții. Prin urmare, compania face investiții strategice în piețe de nișă și în energia verde, la fiecare patru ani reînnoiește flota și anual construiește aproximativ 50.000 de metri pătrați de depozite.

„Planurile de viitor ale companiei sunt mărirea cotei de piață cu 50%, atât în ceea ce privește depozitarea, cât și transportul, cu focalizare pe cele 3 segmente principale: produse high – value, produse chimice și pharma”, menționează oficialul companiei.

Acest lucru ar putea fi realizat prin menținerea calității serviciilor oferite, menținerea și extinderea portofoliului de clienți, adaptabilitatea la nevoile clienților și încercarea de a oferi cele mai potrivite soluții, crearea și pregătirea pentru noi oportunități, noi achiziții pentru lărgirea ariei de acoperire și internaționalizarea continuă.

În fiecare an, H. ESSERS investește o mare parte din cifra de afaceri înapoi în companie, iar bugetul de investiții pentru anul 2016 este de 54,1 milioane de euro, în condițiile în care cifra de afaceri estimată pentru anul în curs este de 522 milioane de euro. Această cifră este în creștere față de 2015, an în care s-a înregistrat suma de 484 milioane de euro, respectându-se astfel planul companiei de creștere anuală de 10%.